Lai salda un sārta arī ziemā!

Tagad, visticamāk, ir pēdējais laiks, kad saglabāt zemenes ziemai. Kā to izdarīt?
Saldēšanai jāizvēlas gatavas vidēja izmēra ogas – tās sasalst vislabāk un vēlāk ir ērti lietojamas kulinārijā. Lielāka izmēra ogas sagriež mazākās daļās.
Viedokļi par to, vai ogas pirms saldēšanas ir jānomazgā, atšķiras. Ja tās ir pirktas veikalā vai tirgū, to izcelsmes un novākšanas apstākļi nav zināmi, labāk tomēr nomazgāt vēsā ūdenī. To dara ātri, lieki nemērcējot ogas, lai nezustu aromāts un garša. Tad izklāj uz papīra dvieļa, notecinot lieko ūdeni un ļaujot nožūt. Slapjas zemenes nesaldē, jo tad uz tām veidojas ledus kārtiņa. Piemājas dārziņā vāktās pašu audzētās ogas, ja vien tās nav netīras, var arī nemazgāt.
Saldēt ieteicams nelielās porcijās vai nu plastmasas trauciņos, vai speciālos plastikāta maisiņos. Var sasaldēt uz paplātes un tad sabērt pa traukiem – tas pasargās ogas no salipšanas. Tāpat var saldēt jau sablendētas zemenes vai arī iesaldēt tās ledus kubiņos.
Atsaldē ogas, pārvietojot vēlamo porciju no saldētavas uz ledusskapi, ļaujot atkust vienmērīgi (atkārtoti nesasaldē!). Nekādā gadījumā nevajadzētu atkausēt mikroviļņu krāsnī vai zem tekoša ūdens.
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Sports
- Tautsaimniecība
- Izglītība
- Kultūra un izklaide
- Kriminālziņas
- Vēlēšanas
- Latvijā un pasaulē
- Lietotāju raksti
- Sēru vēstis
- Foto un video
- Blogi
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Sports
- Kultūra un izklaide
- Dažādi
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Projekts «Saimnieko gudri»
- Projekts «Kultūrvide novados»
- Projekts «Iesaukums politikā»
- Dzīvesstils
- Projekts «Mediju kritika»
- Projekts «Dzīves kvalitāte novados»
- Projekts «Dzīve pierobežā»
- Projekts «Vide un mēs»
- Projekts mediju profesionāļiem par trešo valstu pilsoņu sociālo iekļaušanos un migrāciju
- Projekts «Dzīve pierobežā – 2020»
- Projekts «Kultūrvide novados-2020»
- Projekts «Vide»-2021
- Projekts «Iesaukums politikā»-2021
- Podkāsts «ViedDoma»