Kā tīrīt grilu?

Vasara nav iedomājama bez gaļas grilēšanas. Bet katru reizi uz grila restēm karstuma ietekmē nogulsnējas tauki.
Kā tos notīrīt?
Grils jātīra ikreiz pēc lietošanas. Vislabāk to darīt 15 – 20 minūtes pēc grilēšanas beigām, kamēr restes vēl siltas. Velti cerēt, ka piededži nākamajā lietošanas reizē nodegs. Pirms cepšanas restes var ieziest ar augu eļļu – tad tām mazāk piedeg ēdiens un tauki.
Ja grils nav regulāri tīrīts, nav ieteicams to intensīvi berzt, mēģinot atgūt nerūsējošā tērauda spīdumu – piedzedžu kārtiņa kalpo kā aizsargslānis pret rūsu.
Vienkāršākais veids ir nobrucināt restes ar svaiga sīpola pusīti. Arī alus un stipra kafija lieliski šķīdina taukus un ogles – noberziet siltās restes ar alū samērcētu avīzi vai aptuveni 10 minūtes pamērcējiet kafijā!
Noderēs arī saimniecības brīnumlīdzeklis etiķis. To atšķaida ar ūdeni (1:1), ielej pudelē ar smidzinātāju un rūpīgi apstrādā restes. Ļauj, lai iedarbojas vismaz 20 – 30 minūtes. Pēc tam noberž tauku kārtu un nosusina ar lupatiņu.
Restes var apstrādāt arī ar koncentrētu ziepjūdeni. Tad tās ietin atkritumu maisā, izspiežot no tā gaisu, maisu aizsien un noliek uz 12 stundām atmiekšķēties. Pēc tam notīra ar sūkli.
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Sports
- Tautsaimniecība
- Izglītība
- Kultūra un izklaide
- Kriminālziņas
- Vēlēšanas
- Latvijā un pasaulē
- Lietotāju raksti
- Sēru vēstis
- Foto un video
- Blogi
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Sports
- Kultūra un izklaide
- Dažādi
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Projekts «Saimnieko gudri»
- Projekts «Kultūrvide novados»
- Projekts «Iesaukums politikā»
- Dzīvesstils
- Projekts «Mediju kritika»
- Projekts «Dzīves kvalitāte novados»
- Projekts «Dzīve pierobežā»
- Projekts «Vide un mēs»
- Projekts mediju profesionāļiem par trešo valstu pilsoņu sociālo iekļaušanos un migrāciju
- Projekts «Dzīve pierobežā – 2020»
- Projekts «Kultūrvide novados-2020»
- Projekts «Vide»-2021
- Projekts «Iesaukums politikā»-2021
- Podkāsts «ViedDoma»