Idejas Lieldienu brančam

Ēdieni nesteidzīgām brokastīm ģimenes lokā.
Rīt ir Lielā piektdiena, bet svētdien svinēsim Lieldienas. Tiesa, citādāk nekā iepriekšējos gadus. Ārkārtas stāvokļa dēļ, kad jāievēro piesardzība, ierastā pulcēšanās pie tautas namiem, kur ik gadu norit ar Lieldienu tematiku saistīti pasākumi, nenotiks. Vairāk laika atliks nesteidzīgām Lieldienu brokastīm – brančam ģimenes lokā. Ko likt galdā, kā iepriecināt un pārsteigt savējos? Jūsu prasmīgajās rokās nododam Smiltenes tehnikuma skolotājas Ineses Veidemanes pierakstītās receptes Lieldienu galdam, kas tika gatavotas Smiltenes tehnikumā tūrisma mācību programmas aktivitātē «Lieldienu balle». Karjeras izglītības pasākums notika kopā ar raidījumu «ĒdienKARTE» un biedrību «Siera klubs».
Spinātu mazie kēksiņi ar «Smiltenes piena» mocarellu
Sastāvdaļas:
200 g kviešu miltu;
1/2 tējk. cepamā pulvera;
50 g cukura;
1/2 tējk. sāls;
1 ola;
60 ml eļļas;
120 ml piena;
100 g spinātu;
«Smiltenes piena» lielās mocarellas bumbas;
1 – 2 tomāti rotāšanai.
Pagatavošana:
Spinātus blanšē – liek verdošā ūdenī uz trim minūtēm. Pēc tam sablenderē un izberž caur sietu. Sajauc sausās sastāvdaļas. Atsevišķā bļodā sakuļ olu, pievieno spinātus, eļļu un pienu un samaisa. Masai lēnām pievieno miltus un smalki sagriezto sieru. Iegūto mīklas masu pilda 2/3 kēksiņu formiņās. Cep 20 – 25 minūtes 200 °C temperatūrā.
Pildītas olas ar zaļo zirnīšu krēmu
Sastāvdaļas:
10 cieti vārītas olas;
300 g saldētu zaļo zirnīšu;
100 g «Smiltenes piena» krēmsiera;
1/2 tējk. Dižonas sinepju;
sāls, melnie pipari, zirņu dīgsti,
melnais sezams – dekorēšanai.
Pagatavošana:
Izvāra saldētos zirnīšus. Nokāš un sablenderē viendabīgā masā. Atdzesētas cieti novārītas olas gareniski pārgriež uz pusēm, izņem dzeltenumus un sablenderē kopā ar zirņu biezeni, «Smiltenes piena» krēmsieru, sinepēm, pipariem, sāli, līdz iegūst viendabīgu, krēmīgu konsistenci. Olu baltumus piepilda ar iegūto krēma masu un rotā ar zaļumiem un melnajām sezama sēklām.
Pildītas olas ar bekonu un valriekstiem
Sastāvdaļas:
8 olas;
70 g «Smiltenes piena» krēmsiera;
1 tējkarote sinepju;
100 g bekona;
50 g valriekstu;
dilles, lociņi, sāls.
Pagatavošana:
Atdzesētas cieti vārītas olas pārgriež uz pusēm. Dzeltenumus saberž ar sinepēm, sablenderētu bekonu, «Smiltenes piena» krēmsieru un sāli. Masu pilda olu pusītēs. Pārkaisa ar lociņiem, dillēm un valriekstiem.
Lieldienu zaļā zupa
Sastāvdaļas:
1 l vistas buljona;
200 g kartupeļu;
1 sīpols;
1 – 2 tomāti;
270 g zaļo zirnīšu;
120 g spinātu;
ķiploka daiviņa;
čili pipars;
200 g «Smiltenes piena» kausētā siera «Azaids»;
sāls, pipari un citas garšvielas.
Pagatavošana:
Vistas buljonā liek vārīties nomizotus un šķēlītēs sagrieztus kartupeļu. Kad kartupeļi gandrīz gatavi, pievieno apceptu sīpolu, ķiploka daiviņu, blanšētus tomātus, zaļos zirnīšus, spinātus un sutina septiņas minūtes. Visu sablenderē, izberž caur sietu un iemaisa kausēto sieru.
Pasniedz ar garšaugu eļļu, grauzdētas maizes kraukšķiem un «Smiltenes piena» mini mocarellu.
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Sports
- Tautsaimniecība
- Izglītība
- Kultūra un izklaide
- Kriminālziņas
- Vēlēšanas
- Latvijā un pasaulē
- Lietotāju raksti
- Sēru vēstis
- Foto un video
- Blogi
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Sports
- Kultūra un izklaide
- Dažādi
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Projekts «Saimnieko gudri»
- Projekts «Kultūrvide novados»
- Projekts «Iesaukums politikā»
- Dzīvesstils
- Projekts «Mediju kritika»
- Projekts «Dzīves kvalitāte novados»
- Projekts «Dzīve pierobežā»
- Projekts «Vide un mēs»
- Projekts mediju profesionāļiem par trešo valstu pilsoņu sociālo iekļaušanos un migrāciju
- Projekts «Dzīve pierobežā – 2020»
- Projekts «Kultūrvide novados-2020»
- Projekts «Vide»-2021
- Projekts «Iesaukums politikā»-2021
- Podkāsts «ViedDoma»