Nekādas garlaicības!

Brokastīs – neierastos un dažādos veidos pagatavotas olas.
Ceļojumos brokastis nespēju iedomāties bez viesnīcu gardajām omletēm. Nezinu, kā viņi tās pagatavo, bet šīs omletes acumirklī izkūst mutē. Šoreiz nevārīsim, necepsim un nekulsim, kā ierasts. Olas ir ļoti ikdienišķs produkts, taču tās var pagatavot ļoti dažādi. Laiks garlaicībai pateikt – pietiek! Izmēģināsim receptes, ko gribēsies atkārtot. Tās visas ir lieliski piemērotas ātrai un ērtai maltītei aizņemtos darbdienu rītos, kad gatavot brokastis ir īsts izaicinājums. Trīs piedāvātie brokastu veidi iepriecinās ikvienu ģimenes locekli, paši steidzīgākie tās varēs notiesāt ceļā.
Cepta ola tortiljā, kāpēc ne?!
Sastāvdaļas:
2 olas;
2 neliela izmēra tortiljas;
1 bekona šķēle;
1/2 tase sasmalcināta Čedaras siera;
rapšu eļļa.
Pagatavošana:
Uz vidējas uguns uzsilda pannu un cep olu – katru pusi no vienas līdz divām minūtēm. Paralēli sacep arī bekona šķēli, sagrieztu mazākos gabaliņos.
Katru tortilju pārloka uz pusēm, izveidojot pusmēness formu. Iekšā ievieto uzcepto olu, papildinot to ar bekonu un 1/4 glāzi siera. Pusmēness formas pildīto tortilju liek atpakaļ pannā un apcep no katras puses uz vidējas vai mazas uguns, līdz tā kļūst zeltaina.
Garšīgās tostermaizes
Sastāvdaļas:
tostermaize;
olas (vienai maizes šķēlei nepieciešama viena ola);
grauzdēti bekona gabaliņi;
kazas siers;
baziliks;
smalcināti tomāti;
sarkanais pipars;
sāls;
pipari;
(sastāvdaļas, ar ko dekorēt maizīti, var izvēlēties katrs pēc savas gaumes un sajūtām).
Pagatavošana:
Katras šķēles vidū izgriež caurumu, to vienkārši izdarīt, izmantojot glāzi.
Tostermaizes novieto cieši citu citai blakus uz cepamās pannas (pannas virsma nedrīkst būt lipīga). Katrā maizes caurumā iesit olu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Olu maizītes cep aptuveni septiņas līdz desmit minūtes. Kad tās gatavas, var dekorēt ar bekonu, sieru, sasmalcinātiem lociņiem vai baziliku.
Sātīgie olu «kausi»
Sastāvdaļas:
«Brioche» burgeru maizītes (var izmantot arī citas maizītes);
olas;
tomāti (priekšroku dotu ķiršu tomātiem, jo tie ir saldāki);
paprika (piemērota būs jebkuras krāsas);
fetas siers (varētu izmantot arī citus sierus, bet vislabāk der fetas;
augstas kvalitātes siera izmantošana nozīmē labāku garšu un tekstūru);
garšaugi (šajā receptē dodu priekšroku dillēm, taču var izmantot arī citus augus);
sāls, pipari.
Receptes variācijas:
Var pievienot dārzeņus, piemēram, smalcinātu burkānu, spinātus, sīpolus vai sēnes.
Pārējām sastāvdaļām var pievienot arī gaļu – speķi, desu, šķiņķi.
Pagatavošana:
Vidēja izmēra bļodā sakuļ olas ar dakšiņu un pēc tam pievieno kubiņos sagrieztu papriku, tomātus, fetas sieru, dilles, sāli un piparus. Kārtīgi samaisa.
«Brioche» maizītes pārgriež uz pusēm. No katras pusītes ar pirkstiem izņem ārā vidu, līdz maizīte atgādina nelielu kausu. Saspiež maizītes malas un vēl stingrāk to izdara centrā, lai izvairītos no drupšanas. Katru «kausu» novieto uz cepamās pannas.
Maizītes piepilda ar olu maisījumu. To nāksies izdarīt atkārtoti, jo, sākot cept, maisījums saruks.
Olu kausus cep cepeškrāsnī 170 līdz 180 grādu temperatūrā aptuveni desmit minūtes tā, lai olas sabiezētu. Pēc tam «kausiņus» pārklāj ar foliju un cep vēl 15 minūtes.
Pasniegšana:
Pasniedziet karstu.
Olu kausiņus līdz četrām dienām var uzglabāt ledusskapī, ievietojot tos hermētiskā traukā. Atkārtoti tos var uzsildīt mikroviļņu krāsnī, sildīšanas ilgums pusminūte.
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Sports
- Tautsaimniecība
- Izglītība
- Kultūra un izklaide
- Kriminālziņas
- Vēlēšanas
- Latvijā un pasaulē
- Lietotāju raksti
- Sēru vēstis
- Foto un video
- Blogi
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Sports
- Kultūra un izklaide
- Dažādi
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Projekts «Saimnieko gudri»
- Projekts «Kultūrvide novados»
- Projekts «Iesaukums politikā»
- Dzīvesstils
- Projekts «Mediju kritika»
- Projekts «Dzīves kvalitāte novados»
- Projekts «Dzīve pierobežā»
- Projekts «Vide un mēs»
- Projekts mediju profesionāļiem par trešo valstu pilsoņu sociālo iekļaušanos un migrāciju
- Projekts «Dzīve pierobežā – 2020»
- Projekts «Kultūrvide novados-2020»
- Projekts «Vide»-2021
- Projekts «Iesaukums politikā»-2021
- Podkāsts «ViedDoma»