BauskasDzive.lv ARHĪVS

«Lausks» debitē motosportā

«Lausks» debitē motosportā

Šogad, apvienojoties nelielai vienādi domājošu entuziastu grupiņai, sporta biedrībā «Lausks», kas reģistrēta Vecumnieku novada Skaistkalnes pagastā, izveidota motokrosa komanda. Tā piedalījās Latvijas Motosporta federācijas rīkotajās sacensībās Latvijas Junioru čempionātā, Mārupes kausa izcīņā un Lietuvas Motosporta federācijas organizētajā Lietuvas čempionātā.

Biedrību Latvijas Junioru čempionātā pārstāvēja divi braucēji vecākajā MX85 grupā – Aksels Neimanis un Kristofers Pankrats, bet vienā posmā piedalījās MX65 jaunākās grupas pārstāvis Ronalds Ziemelis.

Latvijas Junioru čempionātā notika pieci posmi – Aizputē, Ķegumā, Stelpē, Alojā un noslēdzošais Staicelē. Fantastisku sniegumu savā debijas gadā rādīja abi braucēji MX85 klasē. Kopvērtējumā Latvijas Junioru čempionātā, kurā piedalījās 31 dalībnieks, K. Pankrats sīvā cīņā ar sakrātu 251 punktu ierindojās 9. vietā. Savukārt A. Neimanim līdz pirmajam desmitniekam pietrūka vien pāris punktu, kā rezultātā iegūta 11. vieta ar sakrātiem 248 punktiem. Debijas gadā kopvērtējumā esam ierindojušies 19. vietā no 30 komandām.

Mārupes kausa izcīņā aizvadīti pieci posmi, pārstāvētas divas klases. Vecākajā grupā MX85 klasē startēja 18 dalībnieki, jaunākajā MX65 – 14. MX85 grupā K. Pankratam piektā vieta, A. Neimanim sestā, bet jaunākajā grupā R. Ziemelim septītā vieta.

Lietuvas čempionātā no sešiem posmiem A. Neimanis un K. Pankrats piedalījās četros. 36 sportistu konkurencē A. Neimanim 14. vieta, bet K. Pankratam – 17. Lielajā Latvijas Motosporta federācijas biedru klubu kausā 2019. gadā 45 klubu konkurencē mūsu komanda ierindojās 30. vietā.

Šis sporta veids daudz paģēr gan no sportistiem, gan vecākiem. Tas prasa smagu un sūru darbu treniņos vismaz trīs reizes nedēļā, kas jāsavieno ar mācībām skolā, daudz negulētu nakšu pirms sacensībām, lai sagatavotu tehniku veiksmīgiem startiem. Paldies sportistiem par sasniegtajiem rezultātiem, vecākiem un līdzjutējiem – par atbalstu un izturību. Liels paldies trenerim Aivaram Ābolam par ieguldīto darbu sportistu sagatavošanā sacensībām. Jāpateicas Vecumnieku novada domei par atbalstu treniņu trases sakārtošanā.

Izsakām pateicību arī pārējiem mūsu atbalstītājiem – rezerves daļu un ekipējuma veikaliem «Motoparts», «Motofavorīts», «KS14» un Vecumnieku novada uzņēmumam SIA «Volente». Ja kādam ir interese par motosportu un vēlme pievienoties, būsit laipni gaidīti sporta biedrības «Lausks» kolektīvā. Mums līdzi var sekot trases malā vai arī kluba interneta mājaslapā – lausks.mozello.lv.