BauskasDzive.lv ARHĪVS

Baušķenieks iegūst godalgotas vietas barbekjū čempionātā Lietuvā

Indra Vētra

2019. gada 4. oktobris 00:00

13
Baušķenieks iegūst godalgotas vietas barbekjū čempionātā Lietuvā

Kristaps Ozols Bauskā izveidojis zīmolu «Oak’a BBQ», kas piedāvā barbekjū (BBQ) mērces un garšvielu maisījumus. Viņa BBQ komanda pirms nedēļas piedalījās atklātajā BBQ čempionātā Lietuvā, Druskininkos.

«Esam lepni, ka izdevās atvest mājās uzvaras – mums ir 1. vieta par desertu, 2. vieta par brisketu. Paldies visai mūsu komandai!» teic Kristaps.

Meistars atklāj, ka viens no virzieniem ir popularizēt Latvijas BBQ redzējumu, tādēļ sacensības ir nozīmīgas, notiek ļoti daudzās valstīs un ir plaši apmeklētas. Latvijā šādu pasākumu diemžēl nav. Tā kā sacīkstes šoreiz bija kaimiņvalstī, tuvu pie mājām, nevarēja nebraukt. Lietuvas BBQ asociācijas organizētajā pasākumā pulcējās spēcīgākās Lietuvas komandas, kuru vidū bija dalībnieki ar pasaules čempionātu pieredzi, Baltkrievijas pārstāvji un Kristapa vadītā  komanda no Latvijas.

Turnīrā startēja 12 komandas, kas pulcēja aptuveni 60 dalībnieku. Bija jāpagatavo zivs, vista, burgers, briskets, ribas, deserts. Katrs pēc savas izvēles skatītāju priekam varēja meistarot kaut ko interesantu. Kristapa komanda nolēma kūpināt nutriju, rezultāts pēc gaļas marinēšanas bija fantastisks.

Maltītes pagatavošanas laiks sniedzās no stundas līdz 15 stundām. Desertā «Oak’a BBQ» pasniedza kūpinātu brauniju ar brūklenēm, svaigu mango un citrusu sorbetu. Baušķenieki ieguva otro vietu kategorijā «Brisket», kas ir pati būtiskākā. Tas ir liellopa griezuma veids un BBQ karalis, ko ir ļoti grūti pagatavot. Gaļas gabals svēra trīsarpus kilogramus, un Kristapa komanda to gatavoja 15 stundas. Citās kategorijās līdz augstajām vietām vēl pietrūka punktu.

«Ieguvām milzīgu pieredzi nākamajām sacensībām. Esam vieni no pirmajiem, kas Latvijā BBQ turnīros gūst godalgotas vietas,» apliecina K. Ozols.