BauskasDzive.lv ARHĪVS

Bijušais baušķenieks Jānis Dimants laiž klajā grāmatu

Ingrīda Punka

2019. gada 13. septembris 18:01

1545
Bijušais baušķenieks Jānis Dimants laiž klajā grāmatu

Rīgas Centrālajā bibliotēkā 11. septembrī tika svinīgi atvērta leģendārā žurnālista Jāņa Dimanta grāmata «Simtgades dullais letiņš. Apskaidrības. Jāņa Dimanta gabaliņi».

Autoram šis ir īpašs laiks – nesen nosvinētas dimanta kāzas, un nu sagaidīta pirmā grāmata. Spilgtākos citātus izdevuma atvēršanas svētkos lasīja autora meita.

Ilggadējais Latvijas Televīzijas raidījuma «Panorāma» galvenais redaktors, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Jānis Dimants par grāmatu saka: «Tas ir mans stāsts mazdēlam par nopietno un nenopietno, par dzīvi un vēsturi, sevi un savu lomu šajā dzīves karuselī, mazliet pārbaudot, cik daudz viņš zina, saprot un cik daudz viņu tas interesē.» Grāmata ir piepildīts ceļojums laikā. Tā ir brīnišķīgs piemērs kā arī tad, ja pāri 80 gadiem, joprojām būt zinātkāram, izzināt jauno un par to interesanti stāstīt citiem.

Jāņa Dimanta dzīves un darba gaitas saistītas arī ar Bauskas novadu. Jaunībā  kādu laiku viņš bijis rajona laikraksta «Bauskas Darbs» žurnālists. Vēlāk, strādājot «Panorāmā», bieži viesojies Bauskas pusē un intervējis lauku ļaudis.

Izdevuma prezentācija ritēja ļoti sirsnīgā gaisotnē. Sarīkojumā piedalījās žurnālista jaunākā māsa ceraukstiete Ināra Dimante – mūspusē daudziem labi zināma latviešu valodas skolotāja. Sveicēju pulkā bija arī Jāņa Dimanta bijusī kolēģe, raidījuma «Savai zemītei» veidotāja Daina Bruņiniece.