BauskasDzive.lv ARHĪVS

Jaunā mācību gada sākumā īpaši jāgādā par bērnu drošību

Jaunā mācību gada sākumā īpaši jāgādā par bērnu drošību

Lai ceļš uz skolu būtu drošs, vecākiem ar savām atvasēm jau pirms mācību gada sākuma nepieciešams izstaigāt iespējamos ikdienas maršrutus, vairākkārt pārrunāt ceļu satiksmes noteikumus, īpaši uzsverot, ka brauktuve ir jāšķērso tikai pa gājēju pāreju un pie zaļā luksofora signāla, pārliecinoties, vai braucošie transportlīdzekļi ir apstājušies. Ļoti svarīgi ir atcerēties, ka pašiem vecākiem arī ir jāievēro ceļu satiksmes noteikumu prasības.

Atgādinām, ka pēc pulksten 22 bērns, kurš nav sasniedzis 16 gadu vecumu, nedrīkst atrasties sabiedriskā vietā bez vecāku, aizbildņa, audžuģimenes vai viņu pilnvarotas pilngadīgas personas uzraudzības.
      
Likumsargi pastiprināti uzmanību pievērsīs ceļu satiksmes drošībai izglītības iestāžu tuvumā. Tiks kontrolēts, vai mācību iestāžu tuvumā autovadītāji ievēro atļauto braukšanas ātrumu. Uzraudzīs arī drošības jostu lietošanu un pareizu bērnu pārvadāšanu transportlīdzekļos. Tā kā viens no ērtākiem pārvietošanās veidiem ir velosipēds, pastiprināta uzmanība tiks pievērsta arī riteņbraucējiem, vai tiek ievērotas likumā noteiktās prasības, kā arī mazāk aizsargātiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Pastiprināta uzmanība tiks pievērsta publiskiem pasākumiem, jauniešu pulcēšanās vietām, skatoties, vai netiek lietots alkohols, apreibinošas vielas, enerģijas dzērieni un vai netiek smēķēts, lai nepilngadīgām personām netiktu pārdots alkohols, enerģijas dzērieni un cigaretes, tāpēc likumsargi pastiprināti veiks pārbaudes tirdzniecības vietās. Sākoties jaunajam mācību gadam, šāda veida pārbaudes policija rīkos regulāri. Tāpēc lūdzam iedzīvotājus būt arī vērīgiem un nekavējoties ziņot par gadījumiem, ja tiek pamanīts, ka alkoholu, cigaretes un enerģijas dzērienus tirgo nepilngadīgām personām. Šādos gadījumos lūgums zvanīt pa tālruni 110.