BauskasDzive.lv ARHĪVS

Bauskas novada pirmklasniekiem – mūzikas instrumentu mācība jau no pirmdienas

Bauskas novada pirmklasniekiem – mūzikas instrumentu mācība jau no pirmdienas

Bauskas novada skolotāju konferencē 26. augustā pārsteigumu kolēģiem sagādāja Bauskas mūzikas un mākslas skolas (BMMS) direktore Anita Velmunska un direktores vietnieks Ainārs Pastors. Direktore prezentēja nupat iznākušo krāsojamo grāmatu «Instrumentu stāsti». Tas jau ir otrais BMMS izdevums.

Šīs vasaras prakses laikā BMMS mākslas nodaļas audzēkņi zīmēja dažādus mūzikas instrumentus, kas aplūkojami grāmatiņā. Izdevums ir tapis skolas sadarbībā ar biedrību «Bauskai un mūzikai», kuras izstrādāto projektu «Pirmā pirmdiena» finansēja Bauskas novada dome. Viens no projekta mērķiem bija radīt izzinošu un paliekošu dāvanu visiem Bauskas novada pirmklasniekiem. Šī krāsojamā grāmatiņa kļūs par lielisku piemiņas velti Bauskas pilsētas 410. dzimšanas dienai. BMMS vadība pašvaldībai pateicās par atbalstu un grāmatas pirmo eksemplāru pasniedza Bauskas novada domes priekšsēdētājam Arnoldam Jātniekam.

Tagad katram skolas gaitas uzsākošajam bērnam līdzās latviešu valodas, matemātikas un citām skolas lietām somās ieguls vēl viena «mācību» grāmata. Tā vēstīs par instrumentiem un to stāstiem. Šādu izglītojošu izdevumu radījuši Bauskas mūzikas un mākslas skolas audzēkņi un pedagogi. Unikālo izdevumu skolu direktoriem pasniedza Bauskas MMS direktore un viņas vietnieks Ainārs Pastors. Viņš ir arī izdevuma redaktors.

Kompaktajā grāmatiņā «Instrumentu stāsti» bērni redzēs, kāds izskatās katrs no 18 tajā iekļautajiem mūzikas instrumentiem, izlasīs īsu to raksturojumu un interesantus faktus. Instrumentu aprakstus kopā ar mūzikas nodaļas pedagogiem veidojusi mākslas nodaļas pedagoģe Aina Ušča. Bērni arī varēs paši izkrāsot attēlus. Paldies par vērtīgajām konsultācijām mūzikas skolotājām Ingai Bukšai, Antrai Rušmanei, Jolantai Veršinskai un Iecavas bērnu folkloras kopas «Tarkšķi» vadītājai  Kristīnei Karelei!

Bauskas novada vispārizglītojošo skolu direktoriem BMMS uzdāvināja 278 krāsojamās grāmatas, kas 2. septembrī izglītības iestādēs tiks svinīgi pasniegtas pirmklasniekiem. Jauno izdevumu saņēma Bauskas sākumskola, Bauskas pilsētas pamatskola, Bauskas 2. vidusskola, Codes, Īslīces, Mežotnes, Vecsaules, Griķu pamatskola un Pamūšas speciālā pamatskola.

BMMS mūzikas un mākslas nodaļas pirmklasniekiem un «Instrumentu stāstu» zīmējumu autoriem jauno izdevumu pasniegs grāmatas atvēršanas svētkos pirmajā skolas dienā. Grāmatas atvēršanas svētki plānoti ne tikai krāsaini, bet arī skanīgi.

Sērijas pirmo grāmatu «Lietu stāsti» BMMS izdeva 2018. gadā, sadarbojoties ar Bauskas muzeju un Bauskas novada domi. Izglītojošais izdevums ir adresēts jaunākā skolas vecuma bērniem. Nākamgad BMMS plāno krāsojamo grāmatu sēriju turpināt. 

Vēl šajā projektā Bauskā paredzēts izveidot un izvietot vairākus banerus-fotosienas ar skolasbērniem veltītu saturu un iespēju pie tiem iemūžināt pirmo skolas dienu. Projekts sola arī interesantus un radošus pirmās skolas dienas pasākumus Bauskas MMS.

Zīmīgi, ka pirmais projekta posms savu ceļu pie pirmklasniekiem sāk pirmdienā – jauna darba cēliena sākumā. Lai visiem radošs mācību gads ar jaunām zināšanām arī par mākslu un mūziku!