BauskasDzive.lv ARHĪVS

Bezdarba līmenis Latvijā jūlija beigās saglabājās 6% līmenī

LETA

2019. gada 12. augusts 07:40

46
Bezdarba līmenis Latvijā jūlija beigās saglabājās 6% līmenī

Latvijā šogad jūlija beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir tikpat, cik mēnesi iepriekš, informēja Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).
2019.gada jūlija beigās NVA bija reģistrēti kopumā 55 373 bezdarbnieki, kas ir par 377 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 55 750 bezdarbnieku.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis jūlija beigās bija Rīgas reģionā - 4,1%, kas ir tikpat, cik mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis bija Latgales reģionā - 13,8%, kas arī ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Vienlaikus Kurzemē, Vidzemē un Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis jūlijā samazinājies par 0,1 procentpunktu. Šogad jūlijā beigās Kurzemes reģionā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,5%, bet Vidzemes reģionā un Zemgales reģionā - 5,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Nodarbinātības valsts aģentūras dati liecina, ka Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis šogad jūlija beigās bija 4%, kas ir par 0,1 procentpunktu vairāk nekā mēnesi iepriekš.

Mēnesi iepriekš - 2019.gada jūnija beigās - Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.