Cukīni šokolādes kēkss

Gards saldais ēdiens no sezonas dārzeņiem.
Nupat sākusies kabaču un cukīni sezona. No šiem dārzeņiem var pagatavot ne tikai visdažādākos sāļos ēdienus, bet arī saldos. Šoreiz neierasti šokolādīga cukīni recepte. Kēkss, kurš nesanāks sauss, garšas un tekstūras ziņā līdzinās braunijam.
Nepieciešams:
◆ 250 g cukīni (vai kabacis);
◆ 120 g kviešu miltu;
◆ 2 olas;
◆ 130 ml eļļas;
◆ 130 g cukura;
◆ 50 g kakao pulvera;
◆ 1 tējkarote cepamā pulvera;
◆ 100 g tumšās šokolādes.
Glazūrai:
◆ 100 g tumšās šokolādes;
◆ 2 ēdamk. eļļas.
Vispirms sarīvējam cukīni bļodiņā un atstājam kādu laiku atsuloties.
Kad cukīni ir atsulojies, nolejam šķidrumu. Bļodā pievienojam pārējās sastāvdaļas: miltus, olas, eļļu, cukuru, kakao, cepamo pulveri. Tumšo šokolādi sagriežam mazākos gabaliņos un pievienojam masai.
Visu kārtīgi samaisām, ietaukojam kēksa formu un lejam tajā pagatavoto masu. Kēksu cep 180° C apmēram 40 – 50 minūtes.
Kad kēkss ir izcepies, ūdens peldē pagatavojam šokolādes glazūru. Sadalām šokolādi mazākos gabaliņos, pievienojam eļļu un maisām, līdz masa kļūst viendabīga. Ja glazūru vēlas šķidrāku, var pievienot vairāk eļļas.
Lejam šokolādes glazūru uz kēksa, var dekorēt ar svaigām ogām. Kamēr vēl silts, labi garšo kopā ar saldējumu. Labu apetīti!
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Sports
- Tautsaimniecība
- Izglītība
- Kultūra un izklaide
- Kriminālziņas
- Vēlēšanas
- Latvijā un pasaulē
- Lietotāju raksti
- Sēru vēstis
- Foto un video
- Blogi
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Sports
- Kultūra un izklaide
- Dažādi
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Projekts «Saimnieko gudri»
- Projekts «Kultūrvide novados»
- Projekts «Iesaukums politikā»
- Dzīvesstils
- Projekts «Mediju kritika»
- Projekts «Dzīves kvalitāte novados»
- Projekts «Dzīve pierobežā»
- Projekts «Vide un mēs»
- Projekts mediju profesionāļiem par trešo valstu pilsoņu sociālo iekļaušanos un migrāciju
- Projekts «Dzīve pierobežā – 2020»
- Projekts «Kultūrvide novados-2020»
- Projekts «Vide»-2021
- Projekts «Iesaukums politikā»-2021
- Podkāsts «ViedDoma»