Ēdīsim zaļos zirnīšus!

Galdā celsim dārzeņu biezzupu ar kausēto sieru.
Ar zaļajiem zirnīšiem pašlaik ir pilnas dobes, tādēļ jāsteidz tos baudīt. Šoreiz galdā celsim zaļo zirnīšu biezzupu ar kausēto sieru. No šīs receptes sanāk zupa četriem ēdājiem.
Nepieciešams:
800 g zaļo zirnīšu;
500 g kartupeļu;
1 vidēja lieluma sīpols;
3 ķiploka daiviņas;
200 ml saldā krējuma;
200 g kausētā siera;
garšvielas pēc izvēles – sāls, pipari, baziliks;
pasniegšanai – maizes grauzdiņi.
Vispirms nomizo kartupeļus, sagriež nelielos gabaliņos un liek vārīties. Kartupeļu daudzums ir atkarīgs no tā, cik biezu zupu vēlaties – jo vairāk kartupeļu, jo biezāka būs zupa. Es neieteiktu likt vairāk par 500 gramiem uz 800 gramiem zaļo zirnīšu, jo tad zupai pazūd zirnīšu garša.
Kad kartupeļi jau kādu laiku pavārījušies, pievieno zaļos zirnīšus. Tie var būt arī saldēti.
Kamēr dārzeņi vārās, sagriež sīpolu un ķiploku daiviņas un apcep zeltaini brūnas. Kad viss izvārījies, dārzeņus nokāš. Es ieteiktu šķidrumu nokāst atsevišķā traukā, bet ne visu. Šis dārzeņu buljons var noderēt, ja zupa tomēr izrādās par biezu.
Dārzeņiem pievieno apceptos sīpolus un ķiplokus, saldo krējumu un kausēto sieru, garšvielas un visu kopā sasmalcina ar blenderi.
Gatavs! Pasniedz kopā ar maizes grauzdiņiem. Lai labi garšo!
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Sports
- Tautsaimniecība
- Izglītība
- Kultūra un izklaide
- Kriminālziņas
- Vēlēšanas
- Latvijā un pasaulē
- Lietotāju raksti
- Sēru vēstis
- Foto un video
- Blogi
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Sports
- Kultūra un izklaide
- Dažādi
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Projekts «Saimnieko gudri»
- Projekts «Kultūrvide novados»
- Projekts «Iesaukums politikā»
- Dzīvesstils
- Projekts «Mediju kritika»
- Projekts «Dzīves kvalitāte novados»
- Projekts «Dzīve pierobežā»
- Projekts «Vide un mēs»
- Projekts mediju profesionāļiem par trešo valstu pilsoņu sociālo iekļaušanos un migrāciju
- Projekts «Dzīve pierobežā – 2020»
- Projekts «Kultūrvide novados-2020»
- Projekts «Vide»-2021
- Projekts «Iesaukums politikā»-2021
- Podkāsts «ViedDoma»