BauskasDzive.lv ARHĪVS

Citāda aukstā zupa

Laura Pāvila

2019. gada 24. maijs 00:00

40
Citāda aukstā zupa

Vasarīgiem laikapstākļiem atbilstīgāka ēdienkarte.

Laikam kļūstot siltākam, cilvēki sāk gatavot auksto zupu. Tiem, kuriem pie sirds neiet bietes, jādomā pašiem sava aukstās zupas recepte. Un, kā izrādās, variantu ir ļoti daudz. Šī zupas versija ir ļoti svaiga un viegla, bet, ja gribas kreftīgāku, tad šai receptei var pievienot vārītus kartupeļus un desu.

Nepieciešams:

◆ svaigs gurķis;
◆ redīsi;
◆ loki;
◆ dilles;
◆ kefīrs;
◆ vārītas olas;
◆ sāls;
◆ melnie pipari;
◆ tējkarote sinepju.

Ņem bļodu, kurā tiks taisīta zupa. Gurķi nomizo un bļodā sarīvē ar rīvi.

Redīsus nemizo, bet nogriež abus galus. Tos arī sarīvē un liek klāt gurķim.

Sagriež dilles un lokus, liek visu bļodā.
Pievieno garšvielas, sāli, melnos piparus un tējkaroti sinepju.

Kad visas sastāvdaļas sagatavotas, pielej kefīru – tik daudz, cik šķidru zupu vēlas.

Visu kārtīgi izmaisa un pasniedz ar vārītu olu. Un te nu viena no aukstās zupas versijām ir gatava. Lai labi garšo!