BauskasDzive.lv ARHĪVS

FOTO: Vecumnieku mūzikas un mākslas skolā izskan karnevāls

Žanna Zālīte

2019. gada 2. marts 17:56

3296
FOTO: Vecumnieku mūzikas un mākslas skolā izskan karnevāls

Vecumnieku mūzikas un mākslas skolā vizuāli plastiskās mākslas programmas audzēkņu tradicionālais karnevāls izskanēja 1. marta vakarā. Masku parādes tēma «Laika ceļojums mākslā» rosināja audzēkņus kopā ar pedagogiem izzināt mākslas stilus gadsimtu mainībā.

Ar izdomas bagāto priekšnesumu, atklājot katram periodam raksturīgāko, piecas komandas sajūsmināja gan žūriju, gan publiku – vecākus, draugus, skolasbiedrus. Vērtējot sniegumu, netika piešķirta ne pirmā, ne otrā vai trešā vieta, jo, kā atzina Mūzikas un mākslas skolas direktore Iveta Lavrinoviča, «visas grupas ir pelnījušas «grand prix»». Katra komanda par ieguldījumu saņēma žūrijas atzinumu – uzvedumam un vizuālajam noformējumam visatbilstīgāko nomināciju, kā arī konfektes un «šampanieti». Īpašas veltes saviem favorītiem par koptēlu dāvāja katrs žūrijas pārstāvis.

«Man ļoti patīk laiks pēc gadu mijas, kad mākslas programmas audzēkņi sāk rosīties un gatavoties ikgadējam karnevālam, kas šogad notika piekto reizi. Darinot tērpus paralēli mācību programmas uzdevumiem un ārpus stundām, bērni bija ļoti «iedegušies». Apskatot zīmējumus, gleznas, veidotos darbus, ikdienā to autori nav redzami, bet šī ir iespēja satikt pašus māksliniekus,» uzrunājot sanākušos, sacīja I. Lavrinoviča. Viņa atzina, ka šis karnevāls «sit pušu» gan Venēcijas, gan Latvijas mākslas akadēmijas tērpu parādes.

Nomināciju «Stilā precīzākie» ieguva «Kubisti», «Stila noskaņa» – komanda «Jūgendstils», «Gadsimtu dialogs» – «Gotika», «Trendīgākie» – «Popārts», bet «Izsmalcinātie stāstnieki» – paši jaunākie karnevāla dalībnieki, komanda «Baroks». Pateicību par ieguldīto darbu saņēma visi pedagogi, bet skaļākos aplausus Kārlis Ulmanis, kuram šīs bija «ugunskristības», jo viņš skolā strādā pirmo mācību gadu.

2018. gadā karnevāls bija veltīts pasaku tēmai, aizpērn – kosmosa noslēpumiem, savukārt pirms tam izdoma likta lietā, iedziļinoties citu tautu kultūrā un tradīcijās, kā arī atklājot cirka daudzveidīgās iespējas.


Karnevāla dalībnieki:
♦ «Kubisti», 3. klase, skolotāja Anda Sproģe, priekšnesuma autore un scenāriste Marta Roga;
♦ «Jūgendstils», 4./5. klase, skolotāja Iveta Bērziņa;
♦ «Gotika», 6./7. klase, skolotāja Ligita Ose;
♦ «Popārts», 2. klase, skolotājs Kārlis Ulmanis;
♦ «Baroks», 1. klase, skolotāja Antra Gustsone.

Žūrija:
Iveta Lavrinoviča, Mūzikas un mākslas skolas direktore; Zane Onkele, Mūzikas un mākslas skolas komunikācijas speciāliste; Roberts Cešeiko, uzņēmējs, mūziķis, Mūzikas un mākslas skolas absolvents; Andra Rušmane, Vecumnieku vidusskolas kultūrvēstures skolotāja, stilu pārzinātāja.