BauskasDzive.lv ARHĪVS

FOTO: Stelpē krāšņi uzplaukst talanti

Žanna Zālīte

2019. gada 25. februāris 13:32

2953
FOTO: Stelpē krāšņi uzplaukst talanti

Vecumnieku novada Stelpes pamatskolā talantu parādē «Gribu, varu, daru» 23. februārī kopīgi tika veidota pavasara puķudobe – koncerts, kurā krāšņi uzplauka ziedi – dalībnieku izlolotie priekšnesumi.

Sirsnīgajā pēcpusdienā radošā skatuve bija pieejama ikvienam, kurš uzdrošinājās rādīt citiem savas spējas kādā no mākslinieciskās izpausmes veidiem – mūzikā, dzejā, aktierspēlē, fotogrāfijā, gleznošanā, rokdarbos.

Uzrunājot publiku, Sandra Neliusa, Stelpes pagasta kultūras darba organizatore, pauda prieku, ka kuplā pulkā saradušies gan dalībnieki un viņu atbalstītāji, gan sarīkojuma apmeklētāji, un atklāja, ka 13 apdāvinātie ļaudis tradicionālajā talantu parādē uzstāsies pirmoreiz. Šis bija jau astotais pavasaris, kad lieli un mazi, cits citu iedvesmojot, Stelpē rādīja savas dotības un daudzveidīgās prasmes, uzdrošinājās stāstīt par savu aizraušanos, atklāja intereses avotu un dalījās atziņās.

Vairāk nekā divdesmit skanīgos, dzejiskos un radošos priekšnesumus kopā sasaistīja vietējā amatierteātra «Re, mēs te!» darbošanās (režisore Māra Lagzdiņa) un «virsdārznieka» – pieredzes bagātā Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestra mūziķa Jāņa Ļūmana uzmundrinošā akordeona spēle un lustīgā dziedāšana.

Vairāk lasiet 26. februāra «Bauskas Dzīves» drukātajā versijā.