BauskasDzive.lv ARHĪVS

«Dzīvokļu komunālās saimniecības» vadītājs atkāpies no amata

Indra Vētra

2019. gada 8. janvāris 19:46

2029
«Dzīvokļu komunālās saimniecības» vadītājs atkāpies no amata

Jaunā gada sākumā Iecavā no valdes locekļa amata pienākumu pildīšanas SIA «Dzīvokļu komunālā saimniecība» (DzKS) un «Iecavas tirgus» atkāpies Jānis Feldmanis.

«Viņš pauda savu vēlēšanos, un es demisiju pieņēmu. Man negribas sīki skaidrot, bet mums radās domstarpības par termiņu neievērošanu. Izveidojušās vairākas parādsaistības, tiek kavēti dažādi maksājumi, ko novada iedzīvotāji neņem vērā. Mēs daudz ko pārspriedām, lai problēmu novērstu un visu sakārtotu. J. Feldmanis to apņēmās atrisināt līdz pērnā gada beigām, bet nekā. Viņš darīja, ko varēja, ir apķērīgs, bet man gribējās, lai darbi rit raitāk. Mēs visu izrunājām, un tā bija abpusēja vienošanās,» situāciju skaidro Iecavas novada domes priekšsēdētājs Aivars Mačeks.

J. Feldmanis Iecavas DzKS valdes loceklis bija no 2013. gada, informē A. Mačeks. Paša Jāņa Feldmaņa viedokli «Bauskas Dzīvei» uzzināt neizdevās, jo telefonus atslēdzis, norobežojies no kontaktēšanās.
Pašlaik valdes locekļa pienākumus veic iecavnieks Vilnis Millers. Pirms nedaudz vairāk kā desmit gadiem viņš jau pildījis DzKS valdes locekļa pienākumus. V. Millers ir autoceļu inženieris, strādājis gan Bauskā, gan līdz 2015. gadam darbojies Satiksmes ministrijā, va/s «Latvijas Valsts ceļi», gan divās ceļu būves privātfirmās. «Mans uzdevums ir nodrošināt DzKS funkcionēšanu līdz brīdim, kamēr tiek atrasts jaunais vadītājs. Neredzu nevienu iemeslu, kāpēc novada domei nevarētu palīdzēt nodrošināt šī uzņēmuma darbību, man par to ir zināšanas un pieredze,» teic Vilnis Millers.

Iecavas DzKS darbiniece, dārzkopības speciāliste Sarmīte Avota pauž: «Negaidīju un nezinu, kāpēc Jānis Feldmanis atkāpās no amata. Mums allaž bija svarīgi pildīt savus pienākumus. Viņš uzklausīja, ja vajadzēja – palīdzēja un atbalstīja.»

Sludinājums par vakanci ar DzKS un «Iecavas tirgus» valdes loceklim nepieciešamajām prasībām tiks ievietots Iecavas novada pašvaldības interneta vietnē, apliecina pašvaldībā.


UZZIŅAI

SIA «Dzīvokļu komunālā saimniecība» galvenie darbības veidi: māju apsaimniekošana, ūdens apgāde, kanalizācijas notekūdeņu savākšana un attīrīšana, sadzīves atkritumu savākšana.

Uzņēmuma 2017. gada pārskats liecina, ka gads pabeigts ar 221 eiro peļņu, datu par 2018. gadu vēl nav.

Pēc «Firmas.lv» ierakstiem, 2019. gada janvāra 7. datumā nodokļu maksātājam «Sabiedrība ar ierobežotu atbildību «Dzīvokļu komunālā saimniecība»» ir VID administrēto nodokļu (nodevu) parāds 38 770,94 eiro apmērā.

SIA «Iecavas tirgus» galvenie darbības veidi: tirdzniecības vietu izīrēšana, iznomāšana un labiekārtošana.

2017. gadā par 8% samazinājies pašvaldības kapitālsabiedrības SIA «Iecavas tirgus» apgrozījums, liecina «Firmas.lv»
informācija. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 64 900 eiro, kas ir par 8% mazāk nekā 2016. gadā, kad tas sasniedza 70 626 eiro. Iecavas tirgum izdevās samazināt zaudējumus, kas 2016. gadā bija 5144 eiro, bet pagājušajā gadā – 4685 eiro.
Zaudējumus plānots segt no nākamo gadu peļņas.


IECAVNIEKU VIEDOKĻI

Vai zinājāt, ka Jānis Feldmanis atkāpies no amata? Kā to vērtējat?

ILONA SPĒKA, asistente:
– Neko par to neesmu dzirdējusi. Nemāku teikt, nav bijis ar viņu nekādu darīšanu.

ALĪNA DZEŅUŠEVA, floriste:
– Neesmu par to interesējusies. Uz DzKS aizeju nomaksāt rēķinus, un tas arī viss.

DZIDRA PENAVA, pārdevēja:
– Cik man bijis darīšanu, zinu, ka viņš ir atsaucīgs cilvēks, neko negatīvu nevaru teikt.

ALDONA KRIPA, pensionāre:
– Ja jau tā noticis, tad bijušas kādas nesaskaņas. Manuprāt, J. Feldmanis savā amatā strādāja labi.

MĀRIS GRIDZBAURIS, strādā atkritumu vākšanā:
– Neminēšu kādas, bet bija pieļāvis kļūdas, citreiz kaut ko piemirsa, bet kopumā viņš ir darbīgs.