BauskasDzive.lv ARHĪVS

«Bauskas Dzīve» pirms Ziemassvētkiem tiekas ar lasītājiem lielveikalā

Ilva Kalniņa

2018. gada 19. decembris 08:33

295
«Bauskas Dzīve» pirms Ziemassvētkiem tiekas ar lasītājiem lielveikalā

Lai iedzīvotājiem atvieglotu laikraksta «Bauskas Dzīve» abonēšanu nākamajam gadam, redakcijas darbinieki pirms Ziemassvētkiem divas sestdienas lielveikalā «Rimi» rīko abonēšanas dienu.

Iepriekšējā sestdienā, 15. decembrī, izbraukumā «Rimi» laikrak-stu pasūtināja 47 cilvēki, pārsvarā izvēloties gada un pusgada abonementus. Arī šosestdien, 22. decembrī, «Rimi» būs «Bauskas Dzīves» abonēšanas diena.

Uz pastkasti – pirmā
Pirmā abonente sestdienas rītā bija Rita Kaladinska no Brunavas pagasta «Cimdiņiem». Rita kādreiz dzīvojusi un strādājusi Vecumniekos, taču dzīve atvedusi uz Brunavas pagastu, kur saimnieko lauku sētā kopā ar savu dzīvesbiedru. Laikrakstu abonē jau no pirmsākumiem, parasti uz gadu. Pati smejot stāsta: «Vienu reizi pasūtīju uz pusgadu un nākamajā pusgadā brīnījos, kāpēc pastkastē nav avīzes. Vienmēr cenšos uz pastkasti aizsteigties pirmā, pabaroju vistiņas, un abi ar sunīti ejam pēc avīzes, lai vīrs nepaspēj to paņemt pirmais.»

Avīzītē R. Kaladinska izlasot visu: «Mani interesē pilnīgi viss – no pirmās līdz pēdējai lappusei. Valdība tik sola zelta kalnus, taču mums, pensionāriem, neko nedod – bet papīrs jau pacieš visu.

Ļoti patīk, ka var atnākt uz «Rimi» un pasūtīt laikrakstu, parunāties ar redakcijas meitenēm, tad es kļūstu gadus piecus jaunāka... Laikraksta veidotājiem novēlu daudz labu rakstu, priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu jauno gadu!»

Katrs var atrast sev noderīgo
Laikrakstu abonēja arī Arnis Pūpols no Baldones novada. Viņš kādreiz bijis baušķenieks, tāpēc negribot saraut saites ar savu bijušo novadu un regulāri pasūtina un lasa «Bauskas Dzīvi».

Alvils Tarasēvičs abonēja laikrakstu trim mēnešiem. Pašam vairāk pie sirds makšķerēšanas un copes lietas, bet laikrakstu gadu gadiem lasa viņa mamma, līdz ar to arī viņš izlasa avīzi no vāka līdz vākam, jo interesē, kas notiek novadā. Protams, kā jau kaislīgam makšķerniekam, gribētos, lai «Bauskas Dzīvē» ir vairāk rakstu par šo tēmu.

Antra Tīrumniece laikrakstu cītīgi abonē pēdējos gadus, jo agrāk, kad strādāja pastā, to izlasīja darbā. Viņai patīk lasīt par to, kas notiek Bauskā, interesē aktuālā informācija, raksti par mūsu pašu cilvēkiem, jubilāriem, par to, kā Bauskā cīnās jaunie uzņēmēji, par viņu veiksmēm. Ne īpaši interesē politiskās reklāmas, bet tas jau esot pārejoši. A. Tīrumniece izlasa visu un uzskata, ka ikviens var atrast avīzē kaut ko sev noderīgu. Kaut gan pašas bērni jau izauguši, arī absolventu klašu foto publicēšana, viņasprāt, ir saistoša gan pašiem absolventiem, gan viņu vecākiem un radiniekiem.

Baušķenieks Kārlis Ādams avīzi abonē jau aptuveni 15 gadu un izlasa visu, jo «šī taču ir vietējā avīze». Viņu interesē gan ziņas, gan apraksti par vietējiem ļaudīm, gan kulinārija. Reizēm nācies pēc avīzē publicētajām receptēm arī kaut ko pagatavot. K. Ādamam ne pārāk patīk reklāmas.

«Bauskas Dzīve» atgādina, ka 22. decembrī interesenti atkal gaidīti «Rimi» pie mūsu redakcijas stenda. Iesakām laikraksta nākamā gada abonementu kā labu Ziemassvētku dāvanu draugiem, radiem, tuviniekiem.


Publikācija sagatavota sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu un Latvijas Žurnālistu asociāciju par valsts budžeta līdzekļiem.