Veselīgi, ja ēd ar baudu

Katru gadu «Hesburger» uzņēmumā novērtē restorānu tīkla darbību, nosaka labākos Latvijā un pārējās Baltijas valstīs.
Indra Vētra
Šogad par labāko «Hesburger» restorānu Latvijā un reģionā atzīts tieši Bauskas, uzrādot augstākos rezultātus uzņēmuma darbībā un klientu servisā, atklāj «Hesburger» attīstības direktore Ieva Salmela.
Nekad neatslābinās
«Mūsu mērķis bija kļūt par reģiona labākajiem, bet sasnieguši esam daudz vairāk. Gandarījums, protams, ir ļoti liels, jo dienu dienā uz to tiecāmies. Gan es, gan pārējie darbinieki visu cenšamies darīt pēc vislabākās sirdsapziņas. Mēs nevaram atslābt un to arī nedarīsim. Esam ļoti saliedēts kolektīvs, un nav katram jābaksta ar pirkstu visu laiku. Ļoti svarīga ir atrašanās vieta. Mums ir paveicies, ka esam Bauskas centrā, jo citādāk nebūtu tāda pieprasījuma,» stāsta Bauskas «Hesburger» vadītāja Sanita Ozoliņa.
Pirms pieciem gadiem mūspuses restorāns arī ierindojās Latvijas triju labāko vidū. Kā atzīst vadītāja, kopš tā laika klientu esot vairāk, līdz ar to gada titulu arī bija sasniegt vieglāk – lielāki peļņas rādītāji, apgrozījums. Kopumā kritēriju ir daudz, turklāt dažādi, piemēram, kvalitāte, apkalpošana, tīrība un citas lietas.
Bauskas «Hesburger» darbojas kopš 2010. gada. Uz to nākot dažāda vecuma cilvēki. Pusdienlaikā vairāk tie ir skolēni, bet vakaros ģimenes. Ēstuvē iegriežoties arī kādi vecāka gadagājuma cilvēki. Vasarā ātrās ēdināšanas uzņēmuma telpas piepilda daudz tūristu. Vairāk tiek pasūtīti siera burgeri un tortiljas. Katru mēnesi klienti tiek pārsteigti ar jaunu piedāvājumu, kurš ir aktīvs tikai konkrētajā laika posmā. Šomēnes tie ir mini vistas burgeri. «Kad nāk regulārie klienti, jau zinām, ko viņi vēlas, un laikus attiecīgo pasūtām. Šādā veidā darbs vēl raitāk rit uz priekšu. Katru gadu regulāri piedalāmies «Hesbuger» sporta spēlēs, kas norisinās atpūtas kompleksā «Turbas» netālu no Ogres. Esam arī kā tūrisma informācijas centrs, ja kāds svešinieks kaut ko paprasa,» priecīgi stāsta S. Ozoliņa.
Daudzveidīgs darbs
Bauskas «Hesburger» vadītājas vietniece Ilze Dūmiņa te strādā jau no pašiem pirmsākumiem. Viņasprāt, titulu palīdzējis iegūt tas, ka restorānā pārsvarā strādā pastāvīgi darbinieki. Viņi saka: «Patīk atmosfēra. Tas nav monotons darbs, kad jāstāv un jādara tikai viena lieta. Esam vienmēr gatavībā uz visu, jo nekad nevar zināt, kad un cik daudz cilvēku ienāks pa durvīm. Tā ir gadu gaitā krātā pieredze.» Arī vadītājas vietnieks Deniss Krips strādā Bauskas ātrās ēdināšanas restorānā jau astoņus gadus. Viņš ātruma ziņā pagaidām esot vislabākais, jo stundas laikā spēj apkalpot 52 klientus.
Liels paldies tiek teikts iepriekšējai vadītājai Lolitai Zelčai, kura esot ielikusi veiksmīgus pamatus Bauskas uzņēmuma attīstībā un iemācījusi darbiniekiem, kā jāstrādā.
«Bauskas Dzīve» ātrās ēdināšanas restorānā sastapa vairākus klientus, ne tikai vietējos. Stelpietis Egils Neliuss «Hesburger» iegriežoties neregulāri – vienā nedēļā trīs reizes, citreiz mēnešiem te neienākot. Līdzi bieži vien ir sieva un dēls, un viņiem patīkot turēties pie pārbaudītām vērtībām, pasūtot vistas salātus, bekona burgeru vai tortilju. «Veselīgs ir tas, ko ēd ar baudu,» piebilst Egils. Arī baušķenieci Inetu Pilverti te viss apmierinot, jo darbinieki ļoti cenšoties – apkalpo lieliski un piedomā arī pie vizuālā noformējuma.
Nākamais restorāns pavasarī
Izejvielu piegādātāji tiek izvēlēti pēc noteiktiem kvalitātes kritērijiem un likumdošanā noteiktajām normām. Piemēram, gaļa, kas tiek izmantota burgeru gatavošanā, tiek piegādāta no Lietuvas, kur noslēgta sadarbība ar Lietuvas gaļas pārstrādes uzņēmumu «Biovela». Kartupeļi frī tiek iepirkti no Nīderlandes, bet mērces ražotas savā rūpnīcā Somijā. Iespēju robežās izvērsta sadarbība ar vietējiem ražotājiem. Te gan būtiski uzsvērt, ka diemžēl ne vienmēr vietējie Baltijas valstu ražotāji spēj sagādāt nepieciešamās izejvielas tādā daudzumā, lai nodrošinātu piegādes visai Baltijai, tāpēc sadarbība tiek īstenota ar tiem, kas to var, skaidro I. Salmela.
Labākie reģionu restorāni šogad ir vēl Valmierā (Rīgas ielā 4) un Rīgā, tirdzniecības centrā «Alfa». Pašlaik Baltijā ir 144 restorāni, kur Latvijā ir 47, Lietuvā – 51, savukārt Igaunijā – 46. Katru gadu tiek izvērtētas iespējas attīstīt savu restorānu tīklu, investējot jaunu atklāšanā. «Tas, vai attīstīt restorānu vienā vai otrā vietā, ir atkarīgs gan no kopējiem biznesa attīstības mērķiem, gan esošā reģionālā pārklājuma, domājot, kur esam mazāk sasniedzami un gribam būt tuvāk mūsu klientiem. Tuvākā jauna restorāna atklāšana Latvijā ir plānota Liepājā nākamā gada pavasarī,» atklāj attīstības direktore I. Salmela.
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Sports
- Tautsaimniecība
- Izglītība
- Kultūra un izklaide
- Kriminālziņas
- Vēlēšanas
- Latvijā un pasaulē
- Lietotāju raksti
- Sēru vēstis
- Foto un video
- Blogi
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Sports
- Kultūra un izklaide
- Dažādi
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Projekts «Saimnieko gudri»
- Projekts «Kultūrvide novados»
- Projekts «Iesaukums politikā»
- Dzīvesstils
- Projekts «Mediju kritika»
- Projekts «Dzīves kvalitāte novados»
- Projekts «Dzīve pierobežā»
- Projekts «Vide un mēs»
- Projekts mediju profesionāļiem par trešo valstu pilsoņu sociālo iekļaušanos un migrāciju
- Projekts «Dzīve pierobežā – 2020»
- Projekts «Kultūrvide novados-2020»
- Projekts «Vide»-2021
- Projekts «Iesaukums politikā»-2021
- Podkāsts «ViedDoma»