BauskasDzive.lv ARHĪVS

Pansionāru ēdināšanai izmanto savas receptes

Inga Muižniece

2009. gada 4. marts 16:30

1005
Pansionāru ēdināšanai izmanto savas receptes

Pusdienu laiku Vecumnieku pansionātā «Atvasara» negaida, skatoties pulkstenī. Par to ziņo garda ēdiena smarža no pirmā stāva, kur atrodas virtuve. Par Ls 1,40 iemītnieki jāpabaro trīs reizes dienā, tāpēc nākas saimniekot ļoti ekonomiski, izmantojot arī savas receptes, lai ēdiens būtu sātīgs, veselīgs un galvenais garšīgs, stāsta virtuves vadītāja Aija Gruntmane. Virtuvē maiņās strādā piecas virējas. Katru dienu tiek gatavots aptuveni 70 porciju, no tām 50 - pansionāriem, pārējās darbiniekiem. Viņu ēdamzāle jauki iekārtota un izremontēta, prieks tajā ieturēt maltīti, visu izrāda Dzintra Audzijone. Salātiem savureiz izmantotas galda bietītes, skābi vai svaigi kāposti, ko iepērk no vietējiem zemniekiem. Pansionāriem iegaršojušies arī SIA «Kronis» konservētie gurķi, kas esot maigāki nekā agrāk no cita ražotāja pirktie. Ēdienkarti bagātina pašu dārzā izaudzētais, piemēram, no upenēm vārīts ievārījums. Ogas sasaldētas, un ziemā var izvārīt gardu ķīseli. 2. martā to pusdienās pasniedza ar prosas biezputru, ko nogaršoja arī «Bauskas Dzīve». Jāatzīst, ka nepelnīti piemirstā prosa biezputrā bija tik garda kā buberts. Aija Gruntmane atzīst, ka saimnieces tiešām ir prasmīgas.