BauskasDzive.lv ARHĪVS

Kabaču nūjiņas rīvmaizē. Ideāla uzkodiņa!

Anna Bērziņa

2018. gada 11. oktobris 22:40

259
Kabaču nūjiņas rīvmaizē. Ideāla uzkodiņa!

Vienlīdz labi garšo kā ar mīkstu sieru, tā ar alu. Garšas nianses iespējams variēt, pievienojot vai nepieliekot kādas garšvielas.

Sastāvdaļas
1 kabacis
3 ēdamkarotes olīveļļas
1 tējkarote sāls
1 tējkarote ķiploku pulvera
½ tējkarote paprikas
3 ēdamkarotes rīvmaizes

Pagatavošana
Nomizo kabaci, sagriež aptuveni 1 cm biezos salmiņos.

Olīveļļu sajauc ar sāli un garšvielām, iemarinē tajās kabačus minūtes 20-30.

Apviļā kabaču nūjiņas rīvmaizē un liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

Liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm, kamēr kabačiem izveidojas zeltaina garoziņa.

Avots: “Lifehacker”