BauskasDzive.lv ARHĪVS

Kraukšķīgā ābolmaize ar auzu pārslām. Pat atdzist nepaspēj, kad pazūd no šķīvjiem!

Anna Bērziņa

2018. gada 4. oktobris 20:47

672
Kraukšķīgā ābolmaize ar auzu pārslām. Pat atdzist nepaspēj, kad pazūd no šķīvjiem!

Kraukšķīga ābolmaize – viena no mūsu iecienītākajām receptēm. Šis gardums pat atdzist nepaspēj, kad pazūd no šķīvjiem! Ābolus ar kanēli liek formas apakšā, virsū uzkaisa auzu pārslas un riekstus. Nekādu olu, sodas, cepamā pulvera!


Sastāvdaļas

8 porcijas

1,5 kg ābolu (labāk ņemt skābākus), notīra, izņem serdi, sagriež plānās šķēlītēs

1/2 glāzes parasta cukura

3/4 glāzes miltu (+ 2 ēdamkarotes ābolos)

2 tējkarote kanēļa

1 glāze auzu pārslu

3/4 glāzes cukura (var ņemt brūno cukuru)

100 g auksta sviesta, sagriezta kubiņos

3/4 glāzes valriekstu

 

Pagatavošana

Sagatavošana: 30 minūtes › Gatavošana: 45 minūtes › Kopējais laiks: 1 stunda 15 minūtes

Plānās šķēlītēs sagrieztus ābolus sajauc ar cukuru, kanēli un 2 ēdamkarotēm miltu cepamajā formā (25×35 cm). Izlīdzina vienā kārtā.

Bļodiņā sajauc auzu pārslas, brūno cukuru, sviesta gabaliņiem un miltiem.

Saberž maisījumu ar pirkstiem, kamēr sviesta gabaliņi izšķīduši. Pievieno riekstus.

Masu vienmērīgi sadala virs āboliem.

Cep 180 grādos 45-60 minūtes. Āboliem jākļūst mīkstiem, bet virsai – zeltaini brūnai.

Avots: “AllRecipes”