Kraukšķīgā ābolmaize ar auzu pārslām. Pat atdzist nepaspēj, kad pazūd no šķīvjiem!
Kraukšķīga ābolmaize – viena no mūsu iecienītākajām receptēm. Šis gardums pat atdzist nepaspēj, kad pazūd no šķīvjiem! Ābolus ar kanēli liek formas apakšā, virsū uzkaisa auzu pārslas un riekstus. Nekādu olu, sodas, cepamā pulvera!
Sastāvdaļas
8 porcijas
1,5 kg ābolu (labāk ņemt skābākus), notīra, izņem serdi, sagriež plānās šķēlītēs
1/2 glāzes parasta cukura
3/4 glāzes miltu (+ 2 ēdamkarotes ābolos)
2 tējkarote kanēļa
1 glāze auzu pārslu
3/4 glāzes cukura (var ņemt brūno cukuru)
100 g auksta sviesta, sagriezta kubiņos
3/4 glāzes valriekstu
Pagatavošana
Sagatavošana: 30 minūtes › Gatavošana: 45 minūtes › Kopējais laiks: 1 stunda 15 minūtes
Plānās šķēlītēs sagrieztus ābolus sajauc ar cukuru, kanēli un 2 ēdamkarotēm miltu cepamajā formā (25×35 cm). Izlīdzina vienā kārtā.
Bļodiņā sajauc auzu pārslas, brūno cukuru, sviesta gabaliņiem un miltiem.
Saberž maisījumu ar pirkstiem, kamēr sviesta gabaliņi izšķīduši. Pievieno riekstus.
Masu vienmērīgi sadala virs āboliem.
Cep 180 grādos 45-60 minūtes. Āboliem jākļūst mīkstiem, bet virsai – zeltaini brūnai.
Avots: “AllRecipes”
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Sports
- Tautsaimniecība
- Izglītība
- Kultūra un izklaide
- Kriminālziņas
- Vēlēšanas
- Latvijā un pasaulē
- Lietotāju raksti
- Sēru vēstis
- Foto un video
- Blogi
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Sports
- Kultūra un izklaide
- Dažādi
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Projekts «Saimnieko gudri»
- Projekts «Kultūrvide novados»
- Projekts «Iesaukums politikā»
- Dzīvesstils
- Projekts «Mediju kritika»
- Projekts «Dzīves kvalitāte novados»
- Projekts «Dzīve pierobežā»
- Projekts «Vide un mēs»
- Projekts mediju profesionāļiem par trešo valstu pilsoņu sociālo iekļaušanos un migrāciju
- Projekts «Dzīve pierobežā – 2020»
- Projekts «Kultūrvide novados-2020»
- Projekts «Vide»-2021
- Projekts «Iesaukums politikā»-2021
- Podkāsts «ViedDoma»