BauskasDzive.lv ARHĪVS

Sviesta mīklā cepti āboli. Klasisks rudens gardums!

Anna Bērziņa

2018. gada 24. septembris 21:13

1
Sviesta mīklā cepti āboli. Klasisks rudens gardums!

Sastāvdaļas
1,5 glāzes miltu
1 ēdamkarote smalkā cukura
2 olas
1/4 glāzes krējuma
3,5-4 ēdamkarotes sviesta
0,5 kg ābolu
3-4 ēdamkarotes ievārījuma
1-2 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana

Kviešu miltus izsijā, izveido pauguriņu ar padziļinājumu vidū, padziļinājumā ieliek olas, cukuru, krējumu un mīkstu sviestu. Visu ātri izmaisa un noliek aukstā vietā uz 25-30 minūtēm. 

Atdzesēto mīklu izveltnē 0,5 cm biezā kārtā un sagriež kvadrātos.

Katram kvadrātam vidū uzliek nomizot ābolu, kuram izdobta arī serde. Ābola dobumā ieliek ievārījumu un apkaisa ar smalko cukuru.

Kvadrāta pretējās malas savieno. Mīklu ar āboliem uzliek uz pannas, kas izziesta ar sviestu.

Mīklas mezgliņus virs āboliem apziež ar olu un apkaisa ar cukuru.

Cep cepeškrāsnī 200-220 grādu temperatūrā. Pasniedzot apkaisa ar pūdercukuru.