BauskasDzive.lv ARHĪVS

Karaliskā biezpienmaize. Recepte, kuru vērts saglabāt!

Anna Bērziņa

2018. gada 20. septembris 18:23

2189
Karaliskā biezpienmaize. Recepte, kuru vērts saglabāt!

Dažādas biezpienmaizes un biezpiena sacepumi ir lielisks deserts visai ģimenei, bet no saimnieces viedokļa - teju ideāls gardums, jo garšīgs, veselīgs un turklāt viegli pagatavojams no sastāvdaļām, kas vienmēr pie rokas!
Sastāvdaļas
1 paciņa vaniļas
2 glāzes miltu
2 glāzes cukura
150 g sviesta
½ tējkarotes sodas
1 šķipsniņa sāls
400-500 g biezpiena
4 olas

Pagatavošana
Karaliskā biezpienmaize izdodas vienkārši lieliski!

1. Sviestu liek bļodiņā, lai tas kļūtu mīksts.

2. Kad sviests pakusis, pievieno cukuru un miltus, rūpīgi izmaisa.

3. Pēc tam pievieno šķipsniņu sāls un sodu, rūpīgi iejauc mīklu.

4. Ieziež formiņu ar sviestu un tajā blīvi ievieto 2/3 mīklas.

5. Atlikušo mīklu atstāj saldētavā sastingt.

6. Bļodiņā sakuļ biezpienu ar olu un cukuru.

7. Pēc tam biezpienam pievieno vaniļu, liek pildījumu mīklā. Var pievienot žāvētus augļus vai riekstus pēc vēlēšanās.

8. Mīklu izņem no ledusskapja un sarīvē uz rupjas rīves, pārkaisa pildījumam.

9. Cep aptuveni 45 minūtes 180 grādu temperatūrā.

Gatavo biezpienmaizi var pārliet ar augļu vai ogu ievārījumu. Lai labi garšo!