BauskasDzive.lv ARHĪVS

Pestīšanas Armija labdarības akcijā aicina pildīt «Ziemassvētku katliņu»

Pestīšanas Armija labdarības akcijā aicina pildīt «Ziemassvētku katliņu»

Katru gadu un arī šogad pirms Ziemassvētkiem Pestīšanas Armija turpina iesākto «Ziemassvētku katliņa» akciju, vācot ziedojumus sociālajam darbam. Šādas tradīcijas ir visā pasaulē, kur darbojas Pestīšanas Armija. Sarkanais katliņš simbolizē sociālo kalpošanu, un mēs dodam iespēju – palīdzot mums, palīdzēt citiem.
   
Pestīšanas Armijai (PA) kopš 2014. gada izveidojusies laba sadarbība ar «Rimi Latvija» tīkla veikaliem un arī šajā Ziemassvētku laikā mūsu brīvprātīgie būs redzami pie sarkanajiem katliņiem lielveikalā. PA katliņš Bauskā «vārīsies» pie «Rimi» Pionieru ielā 2, «Mini Rimi» Zaļajā ielā 3 un veikalā «Top» Upmalas ielā 1.

Daudziem sociālā riska grupas cilvēkiem nav iespēju sev nodrošināt svētku maltīti, tādēļ mēs vēlamies ar ziedotāju palīdzību viņiem svētkus radīt. Ar labvēļu ziedojumiem varēsim sarūpēt Ziemassvētku gaisotni un svētku pusdienas. Šie ļaudis piedzīvos  svētku brīnumu pasākumā pie skaisti klātiem galdiem un siltas maltītes. Esam padomājuši arī par programmu gan pieaugušiem, gan bērniem, lai cilvēki varētu izbaudīt to, kas citādi viņiem liegts. Ziedojumi tiks novirzīti arī citām sociālās kalpošanas vajadzībām – zupas virtuvei, pārtikas pakām.

Šīs akcijas noslēgumā publiskā telpā izvietosim informāciju par mūsu akcijas atbalstītājiem un savākto ziedojuma summu.

Kā jau minēju, savāktie ziedojumi tiks izmantoti  Ziemassvētku maltītei «Atnāc pie mums Ziemassvētkos». Trūcīgie, mazturīgie un vientuļie cilvēki varēs piedzīvot svētkus 23. decembrī plkst. 14 Pestīšanas Armijas Bauskas korpusa telpās Plūdoņa ielā 50.

Lai arī dzīvojam 21. gadsimtā un sabiedrībā valda labklājība, tomēr ļoti daudziem Latvijas iedzīvotājiem klājas grūti. Pie mums PA Bauskas korpusā ik dienu vēršas daudz cilvēku – ģimeņu, pensionāru, bezdarbnieku un bezpajumtnieku –, kam trūkst iztikas līdzekļu ēdienam, apģērbam, higiēnai.

Pestīšanas Armijas korpusi un ārposteņi darbojas daudzās Latvijas pilsētās un vietās – Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā, Bauskā, Iecavā, Liepā, Drustos, Saldū, Sarkaņos, Sedā, Skangaļos, sniedzot garīgu un sociālu atbalstu. Mums ir  11 labdarības zupas virtuves, sociālās aprūpes centrs Rīgā, bērnu aprūpes centrs «Patvērums» Rīgā, Skangaļu muižas bērnu atbalsta un sociālās aprūpes centrs, tas viss – lai mazinātu un novērstu sociālās problēmas. Ir lietotu drēbju izdales punkti, iespēja nomazgāties dušā un izmazgāt drēbes. Notiek dažādi līdzdarbības projekti, kas palīdz cilvēkiem atgūt zaudēto cerību dzīvei: sadzīves prasmju apguves nodarbības, rehabilitācija atkarīgajiem. Mēs cenšamies rūpēties par cilvēku kopumā, tādēļ mūsu kalpošana ietver ne tikai sociālu darbu, bet arī garīgu kalpošanu. Mūsu moto: «Sirdi Dievam, roku cilvēkam!». Iedzīvotājiem tiek dota iespēja piedalīties dievkalpojumos, Bībeles studiju grupās, mazajās grupās, tikšanās senioriem, vīriešiem, sievietēm, bērniem un jauniešiem.

Bauskā PA darbojas  kopš 1995. gada, un ir palīdzēts ļoti daudziem baušķeniekiem un novada iedzīvotājiem. Pašlaik Bauskas korpusā trīs reizes nedēļā – otrdienās, trešdienās un ceturtdienās  – var saņemt siltu maltīti sadarbībā ar Eiropas atbalsta fondu vistrūcīgākajām personām Eiropas Savienībā, ko Latvijā organizē Sabiedriskās integrācijas fonds. Katrā reizē mēs izgatavojam 120 –150 porciju silta ēdiena, gadā tas ir ap 5400 porcijām. Apmeklēt zupas virtuvi var ikviens, kam ir vajadzība. Notiek arī līdzdarbības pasākumi, kas ir noderīgi cilvēku sociālai izglītošanai un pašapziņas celšanai.

Var saņemt arī lietotas drēbes un mājsaimniecības preces, iepriekš sazinoties ar kapteini Veltu Udarsku. Veicam arī pastorālas mājas vizītes.