BauskasDzive.lv ARHĪVS

«Riga Food 2017» žūrija noskaidrojusi labākos produktus

Vilnis Auzāns

2017. gada 8. septembris 13:57

507
«Riga Food 2017» žūrija noskaidrojusi labākos produktus

Starptautiskajā izstādē «Riga Food 2017» žūrija vērtēja labākos Latvijas ražotāju produktus. Izstādes preses pārstāve Inese Libere informē par kvalitatīvākajiem izstrādājumiem.

Labāko piena produktu konkursam šogad bija nominēts liels izstrādājumu klāsts – 26 jauni produkti. Kategorijā «Piens un skābpiena dzērieni» par labāko atzīts uzņēmuma «Tukuma piens» ražotais piens ar D vitamīnu. Augstu vērtējumu ieguvis «Valmieras piena» ražotais 2% grieķu jogurts un «Latgales piena» dzeramais rabarberu-aveņu jogurts ar bifidobaktērijām un D3 vitamīnu.

Par labāko krējumu žūrija atzina akciju sabiedrības «Jaunpils piens» meistares Baibas Anuškovas izstrādāto skābo krējumu «Zelta» ar 20% tauku saturu. Otrajā vietā uzņēmuma «Tukuma piens» ražotais skābais krējums, tam sekoja ražotnē «Valmieras piens» meistares Ainas Birnbaumas uzraudzībā tapušais 20% skābais krējums.

Kategorijā «Labākie biezpieni un svaigie sieri» augstāko žūrijas vērtējumu izpelnījās uzņēmuma «Latvijas piens» ražotās «Sniega bumbas ar «Džiugas» sieru» un «Limbažu siera» svaigais krēmsiers ar ķiploku garšu. Kā ierasts, augsts vērtējums arī «Rīgas piensaimnieka» biezpiena sieriņam «Kārums», šoreiz ar citrona glazūru.

Uzņēmumā «Cesvaines piens» ražotais kazas piena siers ieguva zelta medaļu kategorijā «Labākie nogatavinātie un kausētie sieri». Otrajā vietā šī paša uzņēmuma siers ar amoliņu, tam sekoja «Latgales piena» ražotais kausētais siers ar lasi.

Izstādē tika vērtēts arī Latvijas maiznieku veikums. Klaipiņus baudīja maiznieku cunftes pārstāvji. Kolēģi augstāko vērtējumu piešķīra Kuldīgas maizes ceptuves produktiem: «Tīrā dabiskā rudzu maize» un «Garšīgā saldskābmaize ar sēklām». Zelta medaļas arī SIA «Saldus maiznieks» rudzu maizei «Kurzemnieku» un saldskābajai maizei «Miestiņmaize». Labāko vidū ceptuves «Lāči» ražotās «Burkānmaize» un «Spinātmaize», kā arī SIA «Lielezers» ceptā «Senā rupjmaize» un «Sīpolmaize». Tāpat zelta medaļas piešķirtas maiznīcas «Flora» produktam «Sējas maize ar briedinātiem rudzu graudiem» un «Hanzas maiznīcas» «Kuršu spēka maizei» un «Dižai kviešu maizei ar biezpienu». Augstākā kaluma medaļa arī SIA «Madam Brioš» piedāvātajai «Mājas maizei».

Par labāko Latvijā iegūto medu žūrija atzina biškopja Jāņa Sulutaura liepziedu medu, otrajā vietā Rimanta Gaidamoviča griķu medus, tam sekoja Jāņa Vainovska dravā iegūtais pūpolu un pieneņu medus.

«Bauskas Dzīve» jau ziņoja, ka starptautiskā izstāde «Riga Food 2017» notiek vēl šodien un rīt, 9.septembrī; jaunākos produktus un pakalpojumus prezentē vairāk nekā 700 uzņēmumu no kopumā vairāk nekā 35 valstīm. To starpā ir Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Čehijas, Gruzijas, Igaunijas, Lietuvas, Turcijas, Ukrainas, Uzbekistānas un citu valstu piedāvājumi. Latvijas nacionālajā stendā prezentēts 24 nozares uzņēmumu veikums.