BauskasDzive.lv ARHĪVS

Ētiska dilemma

Ētiska dilemma

Svētdien pēc tikšanās ar Audrupu iedzīvotājiem mēs, partijas «Vienotība» kandidāti pašvaldību vēlēšanām Iecavas novadā, nolēmām pa ceļam iebraukt pie cilvēkiem valsts sociālās aprūpes centra «Zemgale» Iecavas filiālē, kur parasti viesojāmies Ziemassvētkos ar Iecavas jauniešu padomes apsveikumiem.

Mūsu ausīs nonāca nepatīkama ziņa no vairākām personām, kas atcerējās, ka 2013. gada pašvaldību vēlēšanās centra iemītnieki sasēdināti zālē, viņiem iedotas konfektes un visi informēti, ka jābalso tikai par vienu konkrētu sarakstu.

Piebildīšu, ka uz sociālās aprūpes centru vēlēšanu komisija parasti sūta izbraukuma brigādi ar pārvadājamo balsošanas urnu.
Pirmkārt, mums nav pieņemams, ka pašvaldību vēlēšanās šādi tiek izmantoti cilvēki ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem. Otrkārt, ir neētiski izmantot šo cilvēku slimības, lai panāktu sev vēlamu rezultātu.

Treškārt, sociālā centra iedzīvotāju skaits svārstās ap 150 cilvēkiem. Tas ir nozīmīgs elektorāts Iecavas novadā, kur vēlētāju skaits arvien sarūk. Šeit rodas jautājums par garīgi slimos cilvēkus savās interesēs izmantojošo personu morāli, tikumību, gribu un atbildību.

Tāpēc mūsu saraksts izskata iespēju deleģēt īpašus novērotājus, lai šie vēlētāji netiktu ietekmēti un balsis izmantotas viena saraksta atbalstam.