BauskasDzive.lv ARHĪVS

Ziemeļīrijā «Zīļuks» svin Latvijas 98.dzimšanas dienu

Vineta Makšus

2016. gada 21. novembris 13:17

1156
Ziemeļīrijā «Zīļuks» svin Latvijas 98.dzimšanas dienu

Pie krūtīm piespraužot sarkanbaltsarkano lentīti, mēs visi jūtam lielāku atbildību par to, ka esam latvieši. Mūs visus vieno viena dzimtene, viena valoda. Mēs esam atšķirīgi ar savu mīlestību pret savu dzimteni. Mēs dzīvojam svešumā, bet dziedam un runājam par Latviju.

Sestdien, 19.novembrī, Ziemeļīrijas latviešu bērnu nedēļas nogales skolā “Zīļuks” tika atzīmēta Latvijas Republikas 98. gadadiena. Skanot dziesmām, dzejai, ejot rotaļās un veidojot dāvanu sev, bērni bija kopā ar vecākiem. Bērni bija lepni, ka arī viņi zin stāstīt par Latviju. Bērni zin, kas ir Latvija.

Šogad bērni saņēma apsveikuma kartiņas no Pilsrundāles vidusskolas sākumskolas bērniem. Ar lielu interesi un sajūsmu tika lasīta katra uzrakstītā rindiņa. Katrs sev vēlējās iegūt vairāk kartiņas, jo tur esot rakstīti draugu vārdi. Es ceru, ka ikdienas steigā neizpaliks solījumi rakstīt draugiem latviski. Bērni priecājās, ka sūtītās kartiņās bija ierakstīti vēlējumi tieši viņiem. Vēlos nosūtīt lielo paldies visam Pilsrundāles sākumskolas kolektīvam un bērniem.

Gaidot Latvijas simtgadi vēlēsimies satikt savus draugus. Šajā dienā, līdzās Latvijas karogam, tika novietots arī skolas karogs. Paldies māksliniecei Karinai Avenai par karoga izgatavošanu. Nu arī mēs jūtamies lepni par to, ka uz savu 3 gadu jubileju lepni stāvēsim zem šī karoga.

Gribu pateikt lielum lielo paldies visām savām skolotājām un palīgiem, kuri ar mums kopā ir gan ikdienā, gan svētkos. Paldies īpaši tiem skolēniem, kuri šajā skoliņā mācās jau trešo gadu. Šie bērni patiesi ir izauguši un nākotnē būs labi palīgi. Tiem bērniem, kuri nevarēja ierasties uz svētkiem , kartiņas tiks pasniegtas nodarbībā.

Vēlam visiem priecīgus, pacilātus un gaišus svētkus!