BauskasDzive.lv ARHĪVS

Mākslas galerijā atveido «dzīvās gleznas»

Mākslas galerijā atveido «dzīvās gleznas»

Biedrība «Meistars Gothards» 6. augustā mākslas galerijā «Meistars Gothards» prezentēja  neparastu projektu «Pols Sezāns un Vilhelms Purvītis ciemos pie Meistara Gotharda». To īstenoja galerijas gleznošanas studijas vadītājs Māris Upzars un amatiergleznotājas Sigma Strautmale, Vineta Majevska, Biruta Hermane, Ruta Voiteka, Santa Dručka un Daira Jātniece. Viņas gleznoja franču 19. gadsimta postimpresionista Pola Sezāna un latviešu glezniecības klasiķa Vilhelma Purvīša darbu kopijas. Tās ir eksponētas galerijā un būs aplūkojamas vēl pāris nedēļu.

Projekta prezentācijā Māris Upzars interesentiem uz ekrāna demonstrēja Sezāna un Purvīša slavenākos un mazāk zināmos darbus, atraktīvi iepazīstinot ar mākslas virzienu mijiedarbību un izpausmēm Rietumeiropas un Latvijas glezniecībā 19. – 20. gadsimta mijā.
Sarīkojumā piedalījās Bauskas Tautas teātra aktieri Edvīns Hegenbarts un Uģis Donerblics. Viņi atainoja Sezāna pazīstamās gleznas «Spēlmaņi» sižetu, sēžot pie galdiņa tādos apģērbos un pozās, kādas gleznotājs ir atainojis savā kompozīcijā. Pat aksesuāri viņiem bija adekvāti. «Dzīvo gleznu» Edvīna un Uģa pārliecinošā izpildījumā iemūžināja Tautas fotostudijas «Bauska» fotogrāfi.

Vēlāk pie galdiņa varēja apsēsties arī sarīkojuma apmeklētāji, lai atdarinātu gleznas personāžus un noskaņu. Galerijā muzicēja  Bauskas mūzikas skolas akordeonistu trio.
Projektu atbalstīja Bauskas novada dome.