BauskasDzive.lv ARHĪVS

Bauskas un Skaistkalnes jaunsargi piedalās vasaras nometnē

Bauskas un Skaistkalnes jaunsargi piedalās vasaras nometnē

Drabešu internātpamatskolā no 6. līdz 9. jūnijam jaunsargu vasaras nometnē pulcējās ap 300 jauniešu. Viņu vidū arī pusaudži no Bauskas un Skaistkalnes vienības.

Tikko beidzies mācību gads, mīkstā gulta nomainīta pret guļammaisu teltī. Katrs rīts sākas vēl agrāk nekā skolas laikā, bet diena piepildīta sportiskām aktivitātēm – tāda ir jaunsargu dzīve šajā nometnē. Dalībnieki sadalīti 24 nodaļās, ko komandē paši jaunsargi, tādējādi attīstot līdera dotības.

Pirmajā dienā, ierodoties dislokācijas vietā, sākām celt teltis, mūs sadalīja pa nodaļām. Drīz vien sākās interesantas sportiskas aktivitātes. Izvēle bija ļoti liela: volejbols, soda sitieni futbolā, cilpa, lodes grūšana, lidojošo šķīvīšu mešana u. c. Īpašu «sajūsmu» raisīja «nakts pastaigas» tiem jaunsargiem, kuri nevarēja vakarā laikus aizmigt. Viņiem bija jādodas meklēt «miedziņu». Atraduši to, pusaudži mierīgi varēja doties gulēt.

Otrā diena sākās ar rīta izvadi un rīta rosmi mūzikas ritmā. Brokastīs nācās uzņemt enerģiju visai dienai. Tikai tad mēs bijām gatavi pārvarēt visus šķēršļus bez jebkādām grūtībām.

Atbilstīgi grafikam katras nodaļas jaunsargi devās pildīt dažādus uzdevumus. Bija jāspēlē volejbols un tautasbumba, jādodas desmit kilometru garā pārgājiena trasē ar dažādiem kontroluzdevumiem. Pārgājienā jaunsargi iepazina Āraišu vējdzirnavas, Āraišu ezerpili un Drabešu internātpamatskolas apkārtni. Āķīgi un interesanti bija vēstures uzdevumi, kas palīdzēja labāk izprast šajā pusē notikušo. Daudziem ļoti patika pāru futbols. Tajā dalībniekiem bija jāvalda pār bumbu, kamēr pašu rokas un kājas bija sasietas.

Otrā diena bija ļoti spraiga, jaunsargi vakarā ātri iemiga. Šoreiz nevienam nevajadzēja «meklēt miedziņu».