BauskasDzive.lv ARHĪVS

Baušķeniekiem trešā vieta skolēnu spartakiādē sporta tūrismā

Baušķeniekiem trešā vieta skolēnu spartakiādē sporta tūrismā

Bauskas bērnu un jauniešu centra komanda ieguva trešo vietu Latvijas skolēnu 69. spartakiādes finālsacensībās sporta tūrismā, kas notika 28. un 29. maijā Jelgavā.

Bauskas bērnu un jauniešu centra (BJC) aktīvā tūrisma pulciņu 69. finālsacensībās pārstāvēja 16 dalībnieki trīs komandās, kas startēja D, C un B vecuma grupās. Baušķeniekiem sacensības bija lieliska pieredze un iespēja pārbaudīt pašiem sevi un gūt lielu praksi sīvā konkurencē.

Viena no Bauskas BJC komandām kopvērtējumā ieguva 3. vietu C grupu konkurencē. Vienības dalībnieki ir Krists Burkovskis, Roberts Mostovojs, Karina Gļiba, Diāna Sladze. Individuālajā tūrisma tehnikā C grupā 3. vietu izcīnīja Bauskas BJC aktīvā tūrisma pulciņa dalībnieks Matīss Čakšs. Komandu trenēja Renārs Manuilovs.

Vienības kapteinis Krists Burkovskis ar aktīvo tūrismu nodarbojas nepilnus trīs gadus. Šīs sacensības viņam un viņa komandai ir bijušas vienas no veiksmīgākajām. Individuāli K. Burkovska lielākais panākums ir pirmā vieta Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijas sporta tūrisma kausa izcīņā, kas notika 2016. gada janvārī. Viņš atzīst, ka grūtākais šajās sacensībās bija augstā gaisa temperatūra, bet komandas saliedētība un spēja sadarboties palīdzēja gūt labus rezultātus, neskatoties uz lielo karstumu.

Bauskas BJC aktīvā tūrisma pulciņa vadītājs un komandu treneris Renārs Manuilovs atklāj, ka šīs bija pēdējās sacensības Bauskas BJC aktīvā tūrisma pulciņam, kuras notiks viņa vadībā. Viņam prieks par jauniešu sasniegumiem, jo visu mācību gadu tika smagi strādāts, regulāri notika treniņi. Protams, skolēniem jāturpina praktizēties.

Spartakiādes mērķi ir popularizēt sporta tūrismu kā veselīgu sporta veidu, attīstīt un saglabāt sporta tūrisma tradīcijas Latvijā un noskaidrot labākās komandas sporta tūrisma iemaņu apguvē.

Sacensības rīko Latvijas Jaunatnes sporta tūrisma federācija sadarbībā ar Jelgavas pilsētas domi un bērnu un jauniešu centru «Junda».