BauskasDzive.lv ARHĪVS

Jauniešu reģionālās konsultācijas «Kafija ar politiķiem» pirmdien būs Bauskas novadā

Jauniešu reģionālās konsultācijas «Kafija ar politiķiem» pirmdien būs Bauskas novadā

Latvijas Jaunatnes padomes (LJP) un Eiropas Savienības organizētajā jauniešu Strukturētajā dialogā paredzētās piektā cikla reģionālās konsultācijas ar nosaukumu «Kafija ar politiķiem» valstī sākās 25. aprīlī, savukārt Bauskas novada Gailīšu pagastā to plānots rīkot pirmdien, 9. maijā.

Uz šiem pasākumiem aicināts ikviens jaunietis, politikas veidotājs un īstenotājs, kā arī organizāciju pārstāvis, lai paustu viedokli par Eiropā aktuāliem jautājumiem jaunatnes jomā, kas Latvijā risināmi vietējā, reģionālā un nacionālā līmenī.

Piektā cikla tēma Eiropā ir «Veicināt visu jauniešu iesaisti dažādā, vienotā un iekļaujošā Eiropā» ar moto «Gatavi dzīvei, gatavi sabiedrībai». Dialoga nacionālā darba grupa pērn vienojās, ka piektajā ciklā būtiski ir gan iesaistīties Eiropas Jaunatnes politikas veidošanā, gan turpināt iesākto darbu jaunatnes politikas attīstības jomā nacionālajā, reģionālajā un vietējā līmenī.

Latvijas Jaunatnes padome un Strukturētā dialoga Zemgales reģionālā koordinatore biedrība «Jaunatne smaidam» aicina jauniešus uz vietējā līmeņa konsultāciju «Kafija ar politiķiem», kura sāksies 9. maijā plkst. 15.20 Uzvaras vidusskolā Gailīšu pagastā.

Aktuālajiem pasākumu norises datumiem sekojiet līdzi LJP «twitter» kontā LJP_lv vai LJP mājaslapā.

Pasākuma «Kafija ar politiķiem» formāts dod iespēju jauniešiem tikties ar lēmumu pieņēmējiem un runāt par viņiem aktuāliem jautājumiem vietējā līmenī. Pasākums jauniešiem paver iespējas izzināt vietējo pašvaldību iespējas īstenot viņu idejas arī reģionālā un nacionālā līmenī.

Projektu īsteno Latvijas Jaunatnes padome sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju Eiropas Savienības neformālās izglītības programmas «Erasmus+» finansētā projektā «Strukturētā dialoga īstenošana Nīderlandes, Slovākijas un Maltas prezidentūras Eiropas Savienības padomē». Projektu līdzfinansē Eiropas Komisija. Tas tiek īstenots laikā no 2015. gada 1. septembra līdz 2017. gada 1. augustam visā Latvijā.