BauskasDzive.lv ARHĪVS

Mucenieks – otrais Vācijā

Uldis Varnevičs

2016. gada 25. aprīlis 18:40

135
Mucenieks – otrais Vācijā

Vācijā atklātajā čempionātā blakusvāģiem aizvadīts trešais un ceturtais sacīkšu posms. Neskatoties uz to, ka sacensībās startē arī pasaules spēcīgākās ekipāžas, vietu starp līderiem saglabā kantētāja no Gailīšu pagasta Elvija Mucenieka ekipāža.

Vācijas atklātā čempionāta trešajā posmā Šnaithemas trasē, kas notika 17. aprīlī, beļģa Kristofa Santermansa un Elvija Mucenieka ekipāža braucienus pabeidza otrajā un pirmajā vietā. Savukārt Afenau sacensībās 24. aprīlī ieradās daudzas no pasaules spēcīgākajām ekipāžām – sportisti gatavojas pasaules čempionāta otrajam posmam, kas 8. maijā notiks Čehijā, Kramolinas trasē.

Lai arī K. Santermanss un E. Mucenieks sacīkstes sāka no astotās pozīcijas, tomēr pirmajā braucienā izdevās finišēt otrajā vietā un otrajā braucienā būt trešajiem. Tā liecina sidecrosscar.be mājaslapas informācija. Posma kopvērtējumā otrā vieta, piekāpjoties daudzkārtējā pasaules čempiona Daniela Vilemsena ekipāžai. Aiz mūsu sportistiem palika beļģis Bens Adriansens, francūzis Valentīns Žiro un daudzi citi pazīstami sportisti.

Vācijas čempionāta kopvērtējumā K. Santermansam un E. Muceniekam ir 139 punkti un otrā vieta. Līderu godā pagaidām ir beļģis Andreass Kloze ar kantētāju no Nīderlandes Kristiānu Verhagenu. Viņiem ir 143 punkti. Līderi gan ļoti neveiksmīgi aizvadīja pēdējo posmu, iegūstot tikai 13. vietu, un nākamajās sacīkstēs E. Mucenieka ekipāžai ir labas cerības iegūt līdera pozīcijas Vācijas čempionātā.