BauskasDzive.lv ARHĪVS

Elvijs Mucenieks veiksmīgi startē pavasara sacīkstēs

Uldis Varnevičs

2016. gada 30. marts 07:11

201
Elvijs Mucenieks veiksmīgi startē pavasara sacīkstēs

Pagājušās nedēļas nogalē kārtējās sacensībās piedalījies blakusvāģu kantētājs Elvijs Mucenieks no Gailīšu pagasta Mūsas ciema. Kopā ar Beļģijas braucēju Kristofu Santermansu uzvarētas sacīkstes Vācijā.

Lieldienās, 27. martā, Vācijas pilsētā Henhenā notika «ADAC» rīkotais Vācijas atklātais čempionāts blakusvāģiem. K. Santermanss un E. Mucenieks abos braucienos izcīnīja uzvaras, vēstīts mājaslapā sidecarcross.be.

Interesanti, ka uz sacīkstēm viņi ieradās, pārvarot 700 kilometrus garu ceļu pēc tam, kad bija piedalījušies Nīderlandes čempionāta posmā Oldebrūkas trasē. Šajās sacensībās K. Santermanss un E. Mucenieks abos braucienos izcīnīja piektās vietas, kas Nīderlandes čempionāta kopvērtējumā ļāva pacelties uz trešo pozīciju.

Čempionātā vadībā ir Lielbritānijas duets Stjuarts Brauns un Džošs Čemberlens ar 233 punktiem. Otrajā vietā beļģis Bens Adriansens ar latvieti Lauri Daideru – viņiem 222 punkti. Trešie K. Santermanss un E. Mucenieks ar 206 punktiem. Sekotāji gan turpat blakus – beļģim Janam Hendriksam ar Nīderlandes kantētāju Benu van den Bogārtu 205 punkti un ceturtā vieta.

Sacīkstes bija pēdējā iespēja pārbaudīt savas spējas pirms pasaules čempionāta blakusvāģiem pirmā posma, kas notiks 10. aprīlī Osas trasē Nīderlandē.