BauskasDzive.lv ARHĪVS

Vieglatlētikas telpu sezona uzņem apgriezienus

Uldis Varnevičs

2016. gada 13. janvāris 10:33

319
Vieglatlētikas telpu sezona uzņem apgriezienus

Novadu jaunie vieglatlēti pagājušās nedēļas nogalē startēja vairākās sacīkstēs un izcīnīja godalgas. Oficiāli sākusies ziemas sezona – turpmākajos divos mēnešos būs daudz dažādu sacīkšu.

Sestdien, 9. janvārī, Kuldīgā notika Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) 2016. gada sacīkšu kalendāra pirmais pasākums – LVS kausu izcīņas pirmais posms. Lodes grūšanā atkal uzvarēja Aleksandra Geslere no Vecumnieku novada ar rezultātu 12,69 metri (m). Pati sportiste atzīst, ka medaļu iegūt ir patīkami, bet rezultāts tomēr neapmierina.

Tāllēkšanā trešā vieta Bauskas novada Bērnu un jaunatnes skolas (BJSS) pārstāvei Ilonai Dramačonokai ar rezultātu 5,16 m. Augstlēkšanā I. Dramačonoka palika ceturtajā vietā ar rezultātu 1,66 m, bet piektajā vietā Daila Žukauska no Vecumnieku novada sporta skolas ar rezultātu 1,63 m.

Jāatzīmē divu Bauskas novada BJSS puišu sniegums, lai arī godalgas viņi neizcīnīja. Aksels Griba no Īslīces pagasta ieguva sesto vietu gan 60 metru skrējienā, gan tāllēkšanā. Rundālietis Rinalds Smilga bija sestais 300 metru distancē.

Šauļos 8. un 9. janvārī notika pirmais 2016. gada sezonas Baltijas valstu vieglatlētu mačs, šoreiz daudzcīņā. Latvijas izlases sastāvā startēja Bauskas novada BJSS vieglatlētikas trenera Raivja Maķevica audzēknis Einārs Lazdiņš. Ar 4209 punktiem viņš izcīnīja sesto vietu, bet uzrādīja labāko rezultātu Latvijas sportistu U18 grupā.

Piektdien Lietuvas pilsētā Panevēžā notika tradicionālās Sprinta dienas. Kopā ar Lietuvas un Latvijas sportistiem startēja Iecavas novada sporta skolas «Dartija» sprinteri. Sacīkstēs vērtēja sniegumu divās distancēs. 60 un 30 metru skrējienu kopvērtējumā otro vietu izcīnīja Raitis Fomrats. Savukārt 60 un 200 metru distancē trešo vietu ieguva Gvido Miezers un Daniels Fjodorovs, liecina informācija LVS mājaslapā.

Uz starptautiskajām sacīkstēm Kuldīgā «Katrīnas kauss», kas ir Latvijas svarīgākās sacensības telpu sezonā, pieteikti vairāk nekā desmit mūsu novadu sportisti. 16. janvārī uz Kuldīgu dosies Ilona Dramačonoka, Amanda Savicka, Jānis Baltušs, Ģirts Dubinskis, Rivo Vožniaks, Mārtiņš Rūgums, Emīls Rūgums, Emīls Sevastjanovs, Edijs Lācis, Daniels Fjodorovs, Raitis Fomrats, Einārs Lazdiņš, Haralds Ladusāns. J. Baltušs un I. Dramačonoka ir to vidū, kas šajās sacīkstēs varētu cīnīties par medaļām.