BauskasDzive.lv ARHĪVS

Bauskas jaunie futbolisti uzvar Zemgales reģiona čempionātā

Artūrs Dulbe

2016. gada 13. janvāris 07:35

1036
Bauskas jaunie futbolisti uzvar Zemgales reģiona čempionātā

Zemgales reģiona telpu futbola čempionāts 2000./2001. gadā dzimušiem jauniešiem risinājās no 12. decembra līdz 9. janvārim. Turnīrā jau otro gadu pēc kārtas piedalījās un par laureātiem, nezaudējot nevienu spēli, kļuva «Bauskas BJSS» futbolisti. Šiem spēlētājiem šis ir otrais čempionāts pēc kārtas, kurš aizvadīts bez zaudējumiem.

Zemgales reģionā šajā vecuma grupā startēja sešas komandas, izspēlējot divu apļu turnīru, – katra ar katru tikās divas reizes. Bauskas jaunie futbolisti aizvadīja gandrīz nevainojamu čempionātu, uzvarot deviņās no desmit cīņām, reizi spēlēts neizšķirti.

Sīvākie pretinieki bija Ķekavas futbola klubs (FK) «Auda», kuriem turnīrā otrā vieta. Pirmajā tikšanās reizē baušķenieki bija pārāki ar 1:0, bet otrajā aplī uzvara ar 2:1. Vienīgais neizšķirts turnīrā «Bauskas BJSS» komandai pret trešās vietas ieguvējiem «SK Kengaroos-3». Rezultatīvā mačā spēle noslēdzās ar 4:4, kaut pirmajā aplī baušķenieki bija pārāki ar 4:1. Kopumā čempionātā baušķenieki guva 45 vārtus un zaudēja 15. Komanda izcīnīja 28 punktus, par deviņiem punktiem apsteidzot otrās vietas ieguvējus.

«Bauskas BJSS» komandas treneris Arturs Kupčiuns slavē savus censoņus: «Puiši spēlēja lieliski. Uzbrukumā teicami darbojās Ritvars Briedis, aizsardzībā – Rainers Jegorovs ar Ivo Jarmaļuku. Vārtsargs Ričards Rapševics vairākkārt komandu glāba no vārtu zaudējuma. Ar ķekaviešiem «sitāmies» jau pērn. Pirmajās divās kārtās izdevās viņus uzvarēt, jau pirms pēdējās, trešās kārtas mēs nodrošinājām čempiona godu. Galvenais bija turpināt iesākto un nezaudēt nevienu spēli. Pēc jauniešu čempionāta beigām baušķeniekiem vairs nav, kur spēlēt. Bauskā lielās komandas nav, tāpēc zēnus mēģinu iekārtot Olainē, Ķekavā vai Rīgā. Jācer, ka tuvāko gadu laikā interese par futbolu mūspusē atdzims un nākotnē spēsim izveidot lielo komandu.»