BauskasDzive.lv ARHĪVS

Vēlas piesaistīt tūristus no Polijas

Vilnis Auzāns

2015. gada 26. novembris 10:07

146
Vēlas piesaistīt tūristus no Polijas

Tūristi no Polijas nākamgad Bauskas pusē varētu būt sastopami biežāk. Tā cer Bauskas tūrisma informācijas centra vadītāja Inese Turkupole-Zilpure.

Šīs nedēļas nogalē kopā ar kolēģiem no visiem Latvijas reģioniem viņa dodas uz starptautisko tūrisma gadatirgu «TT Warsaw». Polijas galvaspilsētā tirgus norisināsies no 26. līdz 29. novembrim.

«Esam izgatavojuši četru novadu karti poļu valodā, izstādes apmeklētājiem piedāvāsim bukletus par mūsu pilīm. Līdz šim tūristi no Polijas pie mums nav daudz reģistrējušies. Taču autobusi ar Polijas numuriem pie apskates objektiem ir sastopami. Ceram, ka darbs starptautiskajā tūrisma gadatirgū būs rezultatīvs,» stāsta I. Turkupole-Zilpure.

Latvija šajā gadatirgū pirmo reizi veido patstāvīgu nacionālo stendu. Tajā pārstāvēti četri plānošanas reģioni. Tūrisma attīstības valsts aģentūras speciāliste Anita Priedīte uzsver: «Kaut gan Polija līdz šim nav bijusi mūsu prioritāro tirgu vidū, tās tūristu skaits Latvijā pamazām pieaug. Interese par mūsu piedāvājumu ir. Piedaloties izstādē Varšavā, spersim soli tuvāk Polijas tūristiem.»

Centrālās statistikas pārvaldes apkopotā informācija liecina, ka pēdējos gados pieaudzis poļu tūristu nakšņošanas skaits. 2014. gadā poļu viesu nakšņošanas skaits pārsniedza 72 tūkstošus nakšu, kas ir par 7,7 procentiem vairāk nekā gadu iepriekš. Šī gada pirmajā pusē viesnīcās apkalpoto poļu tūristu skaits pieaudzis par 3,5 procentiem.