BauskasDzive.lv ARHĪVS

Latvijas tenisisti cenšas uzvarēt svarīgo Deivisa kausa dueli pret Madagaskaru

LETA

2015. gada 19. jūlijs 07:03

63
Latvijas tenisisti cenšas uzvarēt svarīgo Deivisa kausa dueli pret Madagaskaru

Latvijas vīriešu tenisa komanda šodien Liepājas kortos ar atlikušajām divām vienspēlēm centīsies ar uzvaru pret Madagaskaru noslēgt cīņu par palikšanu Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrajā grupā.

Pirmā vienspēle Liepājas tenisa sporta skolas kortos iesāksies plkst.12 un to tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā. Sagaidāms, ka tajā pasaules ranga 442.pozīcijas īpašnieks Mārtiņš Podžus tiksies ar Antso Rakotondramangu, kurš ir planētas 2018.rakete.

Savukārt otrā šīs dienas duelī Miķelis Lībietis, kurš reitingā atrodams 1892.vietā, tiksies ar Džeikobu Rasolondrasanu, kurš pasaules rangā šobrīd nav atrodams.

Kā zināms, pēc pirmajām trim cīņām Latvija atrodas vadībā ar 2-1.

Piektdienas pirmajā duelī M.Podžus ar 6-1, 6-2, 7-6 (7:5) pārspēja Rasolondrasanu, bet Lībietis ar 2-6, 3-6, 6-7 (4:7) piekāpās Rakotondramangam. Savukārt sestdien notikušajā dubultspēlē M.Podžus un Lībietis ar 6-1, 6-4, 6-2 pārliecinoši apspēlēja Toniju Rajaobelinu un Rakotondramangu.

Latvijas komandas rindās šim Deivisa kausa duelim pieteikti arī Jānis Podžus un Mikus Losbergs, bet viņi laukumā vēl nav devušies.

Iepriekš Latvijas izlases sastāvā bija iekļauts Artūrs Lazdiņš, kurš gan savainojuma dēļ spēlēt nevar, tāpēc viņa vietā nu ir Losbergs.

Latvijas izlasei atkal nepalīdz valsts labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš šo gadu aizvada neveiksmīgi.

No Madagaskaras tenisistiem pašlaik ATP vienspēļu rangā ir vienīgi Rakotondramanga, kurš atrodams vien 2018.pozīcijā.

Deivisa kauss Liepājas atklātajos māla seguma kortos atgriezies pēc 11 gadu pārtraukuma - iepriekšējā reizē, 2004.gadā, tika pārspēta Tunisija.

Kā zināms, Latvija martā Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas duelī savā laukumā piekāpās Bulgārijai, tāpēc tai pret Madagaskaru būs jācīnās par vietas saglabāšanu otrajā grupā.

Deivisa kausa rangā Latvijas izlase ieņem 45.vietu, kamēr Madagaskara ir vien 80.pozīcijā.

Madagaskara Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas duelī piekāpās Luksemburgai.

Pērn Latvija trešo reizi vēsturē spēlēja Deivisa kausa pirmajā grupā, tomēr trešo reizi nespēja tajā saglabāt vietu. Izšķirošajā duelī Latvija dramatiskā cīņā ar 2-3 piekāpās Zviedrijai.

Iepriekš Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlēja arī 2008. un 2010.gadā.