BauskasDzive.lv ARHĪVS

Izplata nepatiesu informāciju par Iecavas novada domi

Izplata nepatiesu informāciju par Iecavas novada domi

Šodien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē reģionālo mediju pārstāve, laikraksta «Neatkarīgās Tukuma Ziņas» redaktore Ivonna Plaude un Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) valdes priekšsēdētāja Anda Rožukalne pauda nostāju, ka pašvaldību finansētie izdevumi ierobežojot reģionālo mediju darbu, vēstī ziņu aģentūra LETA.

Arī Latvijas Radio 1 ēterā šodien izskanēja informācija par to, ka Iecavas novada dome žurnālistiem domes sēdēs aizliedz izmantot darba instrumentus, piemēram, diktofonus, kameras.

Iecavas novada dome nevar spriest par citu novadu praksi un rīcībām šīs situācijas kontekstā, taču var apgalvot, ka šāda informācija, kuru pauž I.Plaude:«Iecavas novadā deputāti konsekventi piekopj praksi nobalsot par slēgto sēdi, lai izraidītu žurnālistu no tās, kā arī tiek atņemti fotoaparāti, liedzot fotografēt pašvaldības pasākumus,» (citāts no http://zz.diena.lv/vietejas-zinas/latvijas-zinas/cilvektiesibu-un-sabiedrisko-lietu-komisijas-sede-pasvaldibu-izdevumi-ierobezo-regionalos-medijus-194499)ir klaja novada nomelnošana un nepatiesas informācijas sniegšana, jo nekad līdz šim žurnālistiem nav aizliegts ierasties komiteju vai domes sēdēs, kā arī nekad nav aizliegts izmantot diktofonus, kameras vai citas ierīces.

Šāda bez faktiem un pierādījumiem izpausta informācija, kas neatbilst patiesībai un nomelno novada labo vārdu, ir uzskatāma par goda un cieņas aizkaršanu. 

Iecavas novada dome nav atsacījusies no sadarbības ar žurnālistiem, kā arī nav atteikusies sniegt informāciju tiem. Tāpat Iecavas novada iedzīvotāji tiek informēti par aktualitātēm, domes lēmumiem un galvenajām norisēm Iecavas novada dzīvē caur pašvaldības laikrakstu “Iecavas Ziņas”, kurš ir reģistrēts Masu informācijas līdzekļu reģistrā ar Nr.000701661 atbilstoši likuma “Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem” 8. un 9. panta prasībām.