BauskasDzive.lv ARHĪVS

Blēdis Bauskā aizmūk no apkrāptajiem cilvēkiem

Vilnis Auzāns

2015. gada 19. janvāris 17:34

922
Blēdis Bauskā aizmūk no apkrāptajiem cilvēkiem

Policija brīdina par blēdi, kurš izkrāpis naudu no darba meklētājiem ārzemēs. «Bauskas Dzīvei» par notikušo stāsta Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Ance Rozīte.

Kāds vīrietis, solot darba iespējas Vācijā, no astoņiem darba meklētājiem izkrāpa 800 eiro un pats nozuda. Darba meklētāji palika gan bez naudas, gan darba.

Rīgas Latgales policijas iecirknī 17. janvārī vērsās vairākas personas, kuras tikušas apkrāptas saistībā ar darba piedāvājumu ārzemēs. Policijā vērsās arī mikroautobusa šoferis, kurš bija nolīgts, lai it kā nogādātu darba meklētājus uz Vāciju.

Cietušie pastāstīja, ka Latvijas sludinājumu portālā atraduši darba piedāvājumu Vācijā. Sazinoties ar sludinājuma ievietotāju, viņiem detalizēti tika izstāstīts par to, kas būs jādara, kā arī par to, kāda būs aizbraukšana. Tika sarunāta izbraukšanas diena, tikšanās vieta un laiks. Ierodoties sarunātajā dienā, organizators no darba meklētājiem paņēma no katra 100 eiro, kas būšot nepieciešami ceļa izdevumiem. Vīrietis bija sarunājis kādu mikroautobusa šoferi, kurš darba meklētājus nogādātu Vācijā.

Pa ceļam blēdis mikroautobusa šoferim lūdzis iebraukt Bauskā, kur esot jāsatiek vēl kāds darba meklētājs. Aizbraucot uz norādīto vietu, krāpnieks it kā devies satikt šo cilvēku un pēc tam vairs nav atgriezies. Policijā sākts kriminālprocess par krāpšanu.

Policija aicina iedzīvotājus, izskatot darba piedāvājumus, uzmanīties un nebūt lētticīgiem, nedot naudu svešām personām, nepārliecinoties par viņu identitāti un nenoskaidrojot sīkākas nianses par solīto darbu. Policija aicina ziņot par līdzīgiem krāpšanas gadījumiem.