BauskasDzive.lv ARHĪVS

Grilbārs «Pauze» izceļas vietējā tirgū

«Pauze»

2014. gada 12. oktobris 00:00

8906
Grilbārs «Pauze» izceļas vietējā tirgū

Šovasar Bauskā, Zaļajā ielā 25, durvis apmeklētājiem vēra grilbārs «Pauze». Tā ir vieta pilsētā, kur var pamielot ne tikai garšas kārpiņas, bet arī dvēseli.
 
Baušķenieki un ārzemnieki, kuri viesojušies pilsētā, vārdu «Pauze» ar pārbaudītām vērtībām saista kopš pagājušā gadsimta. Neilgu laiku ēstuves telpās atradās arī kafejnīca «Madam Kuku», bet šogad «Pauze» atdzima jaunā veidolā un kļuva par grilbāru. Iestāde ir izmainījusies līdz nepazīšanai – tai ir jauni īpašnieki, arī mērķi, interjers un ēdienkarte.

«Grilbārs tapa, lai cilvēkiem nebūtu jābrauc nekur tālu un jāmeklē izsmalcinātas vietas, kur gardi paēst, baudīt atmosfēru un apkalpošanu augstā līmenī. Viss pieejams tepat, Bauskā,» stāsta viens no uzņēmuma īpašniekiem Kristaps Ozols.

«Pauze» vizuālās pārvērtības piedzīvoja trīs mēnešus. Īpašu noskaņu rada baltiem galdautiem klātie galdi, lielformāta Bauskas ainavas gleznojums uz sienas, ko veidoja māksliniece Aina Putiņa no Iecavas, koka detaļas interjerā, trauku izvēlē un sezonālie dekori.

«Te nesteidzīgi var baudīt mirkli. Ideāla vieta romantiskiem randiņiem, viesu uzņemšanai vai mierīgiem vīna baudīšanas vakariem,» uzskata K. Ozols.

«Pauzes» prioritātes ir ēdiens, apkalpošana un bērni. «Esmu viens no tiem cilvēkiem, kuriem garšo tikai mājās gatavots ēdiens. Man ir izlutinātas garšas kārpiņas, kas atšķir «ar mīlestību» gatavotu ēdienu. «Pauzē» tāds ir, turklāt ne vienmēr ir jāpārlasa visa ēdienkarte, jo viesmīļi pārsteidzoši spēj piedāvāt to, ko kārojas visvairāk,» atklāj baušķeniece grilbāra apmeklētāja Lauma.

Apmeklētāji augstu novērtē uz vietas gatavotas un ceptas jēra, liellopa un cūkgaļas grildesas. Tās tirgo metrā vai pusmetrā. K. Ozols stāsta, ka visas izejvielas ir svaigas, nevis saldētas un zupas gatavo no buljoniem, nevis pulveriem. Ēdienkartē ir piedāvājumi katra gaumei un materiālajam stāvoklim – neparastāki un dārgāki vai arī vienkāršāki un lētāki.

«Pauze», sadarbojoties ar «Bauskas alu», apmeklētājiem piedāvā četru veidu vietējo ražojumu. Grilbārā ir arī plašs – ap 30 – vīna šķirņu klāsts. Lai apmeklētāji saņemtu speciāli izmeklētu piedāvājumu, viesmīļus ir apmācījis vīnzinis no Rīgas. Vienreiz mēnesī iecerēts rīkot vīna degustācijas vakarus. Pasākumu papildinās vīnziņa stāstījums. Pirmais sarīkojums paredzēts jau oktobrī, atklāj K. Ozols.

Līdzīpašniekam Jurim Vilhelmam ir 20 gadu pieredze apkalpošanas jomā, strādājot labākajos Rīgas restorānos. Iemantotās zināšanas viņš nodod saviem darbiniekiem. «Grilbāru gribas pielīdzināt mākslai. Iespējams, tā ir īpašnieku uzkrātā pieredze, kas detaļu pa detaļai izveidojusi lielisku mozaīku, kura piestāv mūsu mazpilsētai,» secina Lauma.

Pagalmā ir izveidots rotaļlaukums, vasarā bija pieejami elektromobiļi, tricikli. Turpmāk plānots aktivitāšu klāstu bērniem palielināt trīskārši. Īpašnieki vēlas iepriecināt vietējos un tūristus, tāpēc nākotnē iecerējuši uzbūvēt divas omulīgas mājiņas naktsmītnēm.
Grilbārs «Pauze» apmeklētājus darbdienās gaida no plkst. 10 – 22, bet piektdienās un brīvdienās līdz plkst. 23.