BauskasDzive.lv ARHĪVS

Aiztur viltotas naudas izgatavotājus un izplatītājus

Vilnis Auzāns

2014. gada 18. augusts 16:29

732
Aiztur viltotas naudas izgatavotājus un izplatītājus

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbiniekiem izdevies apturēt organizētas noziedzīgas viltotas naudas izgatavotāju grupas darbību. Tā informē VP  sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists Dairis Anučins.

Policija aizturējusi trīs vīriešus, kuri speciāli aprīkotās telpās vairākus gadus izgatavojuši viltotas divu latu monētas. Tiek lēsts, ka tur tapuši aptuveni 15 tūkstoši monētu. VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs stāsta, ka aizturēti trīs organizētās noziedzīgās grupas dalībnieki – 1939., 1972. un 1980. gadā dzimuši vīrieši. Viņi ar presformu izgatavoja un izplatīja viltotas divu latu monētas.

Kratīšanas laikā vietā, kur tapusi viltotā nauda, atrastas 1766 viltotas divu latu monētas, kā arī nelikumīgs alkohols un munīcija. Noskaidrots, ka no 2010. gada noziedzīgais grupējums izplatījis ap 15 tūkstošiem viltotu divu labu monētu. Valstij nodarīts aptuveni 30 000 latu zaudējums. Aizturētajiem piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Pret viņiem sākts kriminālprocess par viltotas naudas izgatavošanu un izplatīšanu. Par šādu noziegumu likums paredz brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem.

Ņemot vērā nesen notikušo pāreju uz eiro, policija turpinās pievērst pastiprinātu uzmanību viltotas naudas izgatavošanas un izplatīšanas apkarošanai. «Bauskas Dzīve» jau rakstīja, ka pirms neilga laika kādā tirgotavā Bauskā sievietei izdota viltota divu eiro monēta. To viņa konstatējusi Rīgā, kad vēlējusies ar šo naudu norēķināties.