BauskasDzive.lv ARHĪVS

Dubultās cenu zīmes vēl būs redzamas

Uldis Varnevičs

2014. gada 21. jūlijs 13:02

112
Dubultās cenu zīmes vēl būs redzamas

Lai arī oficiālais dubulto cenu atspoguļošanas periods jau kādu laiku noslēdzies, tomēr veikalos un ēstuvēs vēl kādu brīdi varēs redzēt cenu zīmes, kur būs attēlota preces vērtība gan eiro, gan latos.

«Varētu teikt, ka pircēji veikalos ar jauno valūtu ir apraduši. Taču pēc klientu atsauksmēm redzam, ka daļa pircēju joprojām rūpīgi seko līdzi cenu zīmēm un izsaka vēlmi vēl kādu laiku saglabāt abas cenas. Tajā pašā laikā ir daļa klientu, kuriem ērtāk būtu, ja cenas norādītu tikai eiro. Tāpēc no savas puses meklējam vidusceļu un cenu zīmes uz eiro mainīsim pakāpeniski,» skaidro Jānis Beseris, SIA «Maxima Latvija» komunikācijas vadītājs.

«Vienas valūtas norādīšanu uz cenu zīmēm ieviesīsim pamazām – ievedot jaunas preces, mainot tās akciju laikā, pēc akcijas un tamlīdzīgi,» informē SIA «Elvi Latvija» komercdirektore Laila Vārtukapteine. Viņa uzskata, ka šāda mērena pāreja uz vienas valūtas atspoguļošanu būs noderīga tiem pircējiem, kas vēl aizvien salīdzina preces cenu latos. Arī pirkuma čekā, iegādājoties preces veikalos «Elvi», summu uz vienu valūtu nomainīs pakāpeniski. Tas saistāms ar kases sistēmu pārprogrammēšanu.

Daži uzņēmēji novērtējuši dubulto cenu pārejas periodu kā noderīgu. «Eiro praktiskās ieviešanas periods bija liels izaicinājums ikvienam Latvijas uzņēmējam, īpaši mazo un vidējo firmu sektorā. Preču pārcenošana, kases aparātu un grāmatvedības programmu pārprogrammēšana un citas aktivitātes prasīja gan laiku, gan papildu finanses. Tieši tādēļ pusgada pārejas periods bija vajadzīgs gan uzņēmumiem un to darbiniekiem, gan visiem Latvijas iedzīvotājiem, kuriem bija iespēja pakāpeniski adaptēties jaunajai valūtai,» pauž Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Menģelsone.