BauskasDzive.lv ARHĪVS

Mucenieks vadībā Beļģijā

Uldis Varnevičs

2014. gada 18. jūlijs 11:30

183
Mucenieks vadībā Beļģijā

Motosportists no Gailīšu pagasta Elvijs Mucenieks turpina piedalīties pasaules čempionāta sacīkstēs blakusvāģiem. Nākamās sacensības plānotas 20. jūlijā Vācijā, Strasbesenbahas trasē, tad 3. augustā Igaunijā, Kivioli, bet jau 10. augustā tepat Latvijā – Ķeguma «Zelta zirga» trasē.

Beļģijas pilsētā Genkā 13. jūlijā bija plānots aizvadīt pasaules čempionāta piekto posmu blakusvāģiem. Sacensības atceltas – stiprais lietus sabojāja trasi. Tās ir jau otrās sacīkstes, kuras nenotiek. Pirmās bija plānotas Ukrainā, bet politiskās situācijas saasināšanās dēļ atceltas.

Rezultātā pasaules čempionāta kopvērtējums pagaidām bez izmaiņām. Beļģa Jana Hendriksa un kantētāja no Gailīšu pagasta Elvija Mucenieka ekipāža atrodas otrajā vietā, bet vismaz trīs konkurenti ir ļoti tuvu.

Tikmēr 8. jūlijā notika kārtējais Beļģijas čempionāta posms. Uzvarētāju godā ekipāža Bens Adriansens un Bens van den Bogārts. J. Hendriksa un E. Mucenieka ekipāža otrajā vietā, bet kopvērtējumā vienalga pirmie – viņiem 136 punkti trijās sacensībās, bet B. Adriansenam – 122.