BauskasDzive.lv ARHĪVS

«Balticovo» ražo majonēzi viesmīlības sektoram

Antra Ērgle

2014. gada 28. maijs 00:00

54
«Balticovo» ražo majonēzi viesmīlības sektoram

Iecavas novada a/s «Balticovo» sākusi majonēzes ražošanu, «Bauskas Dzīvi» informēja uzņēmuma pārstāve Liāna Bokša.

Jaunā produkta recepte radīta uzņēmuma garšas laboratorijā, kas iepriekš īpaši izveidota jaunu produktu attīstīšanai. Majonēzei Iecavas uzņēmumā izmanto visaugstākās kvalitātes izejvielas, recepti pielāgojot rūpnieciskai ražošanai, skaidro L. Bokša.

Majonēzes gatavošanas jauda ir 1,5 t stundā, to piegādās HoReCa jeb viesmīlības sektora pakalpojumu sniedzējiem visā Eiropas Savienībā, vēsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs. Majonēze turpina «Balticovo» stratēģisko attīstības līniju – ražot produktus ar augstāku pievienoto vērtību, uzsver vadītājs.

«Balticovo» majonēzei izmanto līdz 95% pašu ražotu izejvielu – svaigus olu dzeltenumus un rapšu eļļu, pievienojot augstākās kvalitātes sinepes un garšvielas. Majonēze tiek fasēta desmit litru tilpuma «Bag in Box» iepakojumā. Tā ir kartona kaste, kurā majonēze pildīta polietilēna maisā. Šis iepakojums ir dabai draudzīgāks nekā tradicionālais plastmasas spainis, uzsver ražotāji.

Līdz ar vistu olām mazumtirdzniecībai «Balticovo» ražo vārītās olas, pankūku un omlešu masu, melanžu jeb šķidro olu masu, olu pulveri, rapšu eļļu. Tuvākajā nākotnē plānots sākt pankūku ražošanu, informē L. Bokša.