BauskasDzive.lv ARHĪVS

Latvijas sportistam septītā vieta Eiropas autokrosa čempionāta posmā «Mūsas» trasē

LETA

2014. gada 26. maijs 06:06

33
Latvijas sportistam septītā vieta Eiropas autokrosa čempionāta posmā «Mūsas» trasē

Latvijas sportists Andris Kuļikovskis svētdien izcīnīja septīto vietu Eiropas autokrosa čempionāta otrajā posmā, kas norisinājās sporta kompleksā "Mūsa" pie Bauskas.

"Buggy 1600" klasē Kuļikovskis trijos kvalifikācijas braucienos izcīnīja piekto, astoto un devīto vietu, kas deva iespēju sacenties A finālā. Tajā viņš apsteidza trīs sāncenšus un izcīnīja septīto vietu.

Līdz šīs klases B finālam tika Jānis Ščerbickis, kurš tajā izcīnīja piekto vietu un līdz ar to 13.pozīciju summā, bet Māris Līcis fināliem nekvalificējās.

"SuperBuggy" klasē Ervins Grencis izstājās pirmajā kvalifikācijas braucienā un pārējos divos vairs nestartēja, bet "TouringAX" klasē līdz B finālam tika Aldis Zēbergs, kurš tika klasificēts 15.vietā. Cits Latvijas pārstāvis šajā klasē Agris Brediks tehnisku ķibeļu dēļ bija spiests izstāties no sacensībām jau to sākumā.

Savukārt "Junior Buggy" klasē 12 gadus vecais Justs Grencis pirmajā kvalifikācijas braucienā bija desmitais, bet pārējos divos ieņemtās 12.pozīcijas liedza iekļūt finālā. Šīs bija latvieša debijas sacensības šādā līmenī.

Kopumā šīm sacensībām bija pieteikušies 108 braucēji.

Iepriekšējo reizi Eiropas autokrosa čempionāta posmā salonautomašīnu klasē trīs vai vairāk dalībnieku no Latvijas piedalījās 2003.gadā, kad sezonas laikā Eiropas trasēs devās Zēbergs, Jānis Kļaviņš un Gints Bujāns.

Vēl bez Eiropas čempionāta cīņām risinājās Nacionālās klases kauss, kurā startēja Latvijas un Lietuvas čempionātu 1600 un "2000 Super" klašu braucēji. Šeit laurus plūca Andis Vanters.