BauskasDzive.lv ARHĪVS

LAD zemniekiem piedāvā jaunu e-pakalpojumu "Mēslošanas plānu kopsavilkums"

Ziņu aģentūra LETA

2014. gada 17. maijs 11:27

68
LAD zemniekiem piedāvā jaunu e-pakalpojumu "Mēslošanas plānu kopsavilkums"

Lai atvieglotu lauksaimniekiem kopsavilkumu iesniegšanu saistībā ar mēslojuma izlietojumu īpaši aizsargāto un īpaši jutīgo teritoriju zemēs, Lauku atbalsta dienesta (LAD) Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā tiek piedāvāts jauns e-pakalpojums "Mēslošanas plānu kopsavilkums", liecina informācija dienesta mājaslapā. Šajās teritorijās ietilpst arī Bauskas, Vecumnieku, Iecavas un  Rundāles novads.

Lai iesniegtu kopsavilkumu, ir jāpiereģistrējas LAD klientu reģistrā un jāparaksta elektroniskās pieteikšanās sistēmas līgums. Sīkāka informācija par dokumentiem, kurus nepieciešams aizpildīt un to iesniegšanas kārtība pieejama LAD mājaslapā.

Mēslošanas plānu kopsavilkumu Valsts augu aizsardzības dienestā iespējams iesniegt arī tāpat kā līdz šim, nosūtot dokumentāciju pa pastu vai iesniedzot klātienē.

Ja mēslošanas plānu kopsavilkums uz attiecīgās reģionālās nodaļas e-pasta adresi tiek sūtīts tikai elektroniski, kopsavilkumam ir jābūt parakstītam ar elektronisko parakstu.

"Mēslošana plānu kopsavilkums" jāiesniedz lauksaimniekiem, kuri apsaimnieko vismaz 20 hektārus zemes īpaši jutīgajās teritorijās - Dobeles, Auces, Tērvetes, Jelgavas, Ozolnieku, Bauskas, Vecumnieku, Iecavas, Rundāles, Babītes, Mārupes, Olaines, Ķekavas, Baldones, Salaspils, Stopiņu, Ropažu, Garkalnes, Carnikavas, Saulkrastu, Sējas, Ādažu, Inčukalna, Siguldas, Krimuldas un Mālpils novada administratīvās teritorijas robežās.