BauskasDzive.lv ARHĪVS

«Vakanču gadatirgum» Jelgavā pieteiktas 500 brīvas darbavietas

LETA

2014. gada 3. maijs 13:23

298
«Vakanču gadatirgum» Jelgavā pieteiktas 500 brīvas darbavietas

Šogad ievērojami pieaugusi darba devēju interese prezentēt brīvās darbavietas «Vakanču gadatirgos» – pieteiktas jau 1800 vakances, aģentūrai LETA pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Darba tirgus nodaļas vadītāja Kristīne Pudāne. Jelgavas «Vakanču gadatirgum», kas notiks 8. maijā, līdz šim pieteikušies 30 darba devēji ar 500 brīvām darbavietām.

Pērn, kad šādi gadatirgi Latvijā norisinājās pirmo reizi, tajos piedalījās 120 darba devēji, piedāvājot 800 vakances. Pēc kopumā piecu gadatirgu norises puse brīvo vakanču tika aizpildītas, kas ir ļoti labs rādītājs, skaidroja Pudāne.

Savukārt šogad gadatirgiem pieteikto vakanču skaits sasniedzis 1800, un darba devēji turpina pieteikties, stāsta NVA pārstāve. Arī šogad notiks kopumā pieci gadatirgi, no kuriem pirmais jau norisinājies 29. aprīlī, pulcējot ap 2000 apmeklētāju un 45 darba devējus, kuri piedāvāja 300 vakances.

Nākamais gadatirgus plānots 8. maijā Jelgavā, Jelgavas Amatu vidusskolas telpās. Tam līdz šim pieteikušies 30 darba devēji ar 500 brīvām darbavietām. Pēc divām dienām, 10. maijā, sekos gadatirgus Rīgā, Kronvalda parkā pie Kongresu nama. Tam pagaidām pieteikušies 45 darba devēji ar gandrīz 1000 pieejamām vakancēm.

Pudāne sacīja, ka gadatirgos pārsvarā piedalās vietējā reģiona darba devēji, bet ir dalībnieki arī no citiem reģioniem.

Jau ziņots, ka gadatirgos darba ņēmēji var satikties ar darba devējiem un iepazīties ar brīvajām darba vakancēm. Piedalīsies arī NVA pārstāvji, tostarp no reģionu filiālēm, sniedzot informāciju par aģentūras piedāvātajiem pakalpojumiem un savās filiālēs reģistrētajām vakancēm.

Tāpat gadatirgos varēs saņemt karjeras konsultācijas un veikt dažādus testus. Piedalīties tiks aicināti arī NVA sadarbības partneri, tostarp profesionālo skolu un Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvji.

Dalība gadatirgos gan darba devējiem, gan potenciālajiem darbiniekiem ir bezmaksas.