BauskasDzive.lv ARHĪVS

Biznesa forumā Jelgavā par aktīvāko pārdošanu apbalvo iecavnieces

Antra Ērgle

2014. gada 28. aprīlis 08:34

280
Biznesa forumā Jelgavā par aktīvāko pārdošanu apbalvo iecavnieces

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Jelgavā sarīkotajās Zemgales uzņēmēju dienās kā aktīvākā pārdošanas komanda apbalvotas iecavnieces Ginta Zaumane un Dana Rodenkirhena.

Šī ir pirmā jaunveidojamā uzņēmuma prezentācija plašai publikai, tāpēc gandarījums par atzinību ir īpaši liels, «Bauskas Dzīvei» pastāstīja G. Zaumane.

Ginta un Dana savam stendam izvēlējušās izteikti romantisku stilu, lai piesaistītu visai sievišķīgajam produktam – pērļu rotām, stila kopšanai, kā arī māksliniecisku fotoattēlu veidošanai. Te bija paredzēta aktīva sadarbība ar potenciālajiem klientiem.

«Gribējām, lai kautrīgie latvieši izmēģina lielās pērļu rotas un saņemas pārvērsties nelielā «make-up» un frizūras pārveides sesijā, pēc tam iemūžinot jauno tēlu fotogrāfijā,» pieeju atklāj G. Zaumane. Pirmā apmeklētāja bija jāiedrošina, bet pēc tam gan piektdien, gan sestdien pie iecavnieču stenda stāvējusi pārvērsties gribētāju rinda, atklāj jaunās uzņēmējas.

Kad uzņēmēju dienu noslēgumā rīkotajā labāko apbalvošanā «Pearlytime» pārstāves aicinātas saņemt balvu kā aktīvākajai pārdošanas komandai, stenda joprojām valdīja rosība un gaidīja klientes, kas vēlējās izmēģināt jaunu stilu, gandarīta G. Zaumane.

Stendu komandai ar radošo nosaukumu «Pearlytime» apmaksājusi SIA «NT Finanses». Gintas rotas piektdien pēcpusdienā tika demonstrētas Jelgavas modes nama «Tēma» skatē «Oda sievišķībai» sadarbībā ar tērpu autori Daigu Latkovsku. Dana modelēm veidojusi stilu.

Ginta stāsta, ka modes skates laikā sākumā satraukumu raisījis fakts, ka publika neaplaudē. Taču tad autores pamanījušas, ka cilvēki ļoti aktīvi fotografē tērpus un rotas ar fotokamerām un mobilajiem telefoniem. «Tā bija lielākā atzinība,» atzīst rotu meistare, «tātad esam radījušas ko tādu, ko cilvēki vēlas iemūžināt.»

Pēc balvas saņemšanas iecavnieces uz sarunu par radošuma attīstīšanu jaunatnei izglītības procesā un jauno uzņēmēju vidū attīstīšanu aicinājis Jelgavas mērs Andris Rāviņš, informēja G. Zaumane.

Uzņēmēju dienas pēc vairāku gadu pārtraukuma «jaunā kvalitātē» atkal rīkoja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Jelgavas nodaļa. Tās vadītāja Baiba Nolberga informēja, ka kopumā forumā piedalījušies vairāk nekā 100 komersantu. Iecavas novadu pārstāvēja arī SIA «Iecavnieks&Co» un SIA «Linum Color», Bauskas novadu – SIA«Gusto» un zemnieku saimniecība «Krišjāņi».

Izstādes apmeklētāja no Jelgavas puses «Bauskas Dzīve» gan pauda viedokli, ka forums nebija pietiekami reklamēts, jo pie kuplā stendu skaita skatītāju piektdien bijis samērā maz. Savukārt pāris dalībnieku, kas vēlējās saglabāt anonimitāti, piebilda, ka nebija īsti skaidrs foruma mērķis. Neraugoties uz prominenču apmeklējumu, visai skopi organizēta bija solītā biznesa kontaktu birža.
Izstādi apmeklēja Jelgavas pilsētas un novada vadītāji, valdības un uzņēmēju organizāciju pārstāvji.