BauskasDzive.lv ARHĪVS

Pludmales volejbolisti arī stresu pārvar trenējoties

SMScredit.lv

2014. gada 4. aprīlis 00:00

155
Pludmales volejbolisti arī stresu pārvar trenējoties

Lai sacensību laikā stress un uztraukums negūtu pārsvaru pār sportistu meistarību, noturība pret to tiek stiprināta ikdienas treniņos, pastāstīja pasaules vadošo pludmales volejbolistu Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa komandas pārstāvis Edgars Buļs.

Komandas galvenais treneris, Aleksandra Samoilova tēvs Genādijs, ir ļoti stingrs treneris, kurš savus sportistus gatavo startam arī pašās sarežģītākajās sacensībās. „Ja katru dienu treniņā ir emocijas un spriedze, tad arī sacensību dienā, kad cīņa notiek par medaļām, sportisti spēj savaldīties un sasniegt vislabāko rezultātu,” pastāstīja Edgars. Viņš atzina, ka Jānis Šmēdiņš laukumā izskatās ļoti mierīgs, taču tas ir tikai ārējais veidols un iekšēji viņš ir ļoti aktīvs un cīņas pilns sportists. Viņš piebilda, ka Aleksandrs kopš bērnības ir pieradis pie smagiem treniņiem un emocionālas spriedzes tajos.

Abu volejbolistu aktīvākie līdzjutēji jau zina, ka patlaban abi pludmales volejbolisti atrodas Ēģiptē kur aizvada pirmssezonas treniņnometni. Pirmās šīs sezonas sacensības sportisi aizvadīs 22.aprīlī Ķīnā, Fudžou pilsētā.

Vai zināji?

●    Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš starptautiskajos turnīros pāra sastāvā startē kopš 2013. gada. Viņi veiksmīgi aizvadīja 2013. gada Pasaules kausa tūres pirmo pusi, trīs posmus pēc kārtas sasniedzot finālu un izcīnot trīs uzvaras. Puiši izcīnīja sudraba arī Eiropas čempionātā un kļuva par Latvijas čempioniem.
●    2013. gada sezonu puiši Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) rangā pabeidza 1. vietā, kas ir ne tikai Latvijas, bet arī visas Eiropas pludmales volejbolistu augstākais sasniegums.
●    2013.gada izskaņā abi sportisti ieguva Gada balvu sportā nominācijā "Labākā Latvijas komanda individuālajos sporta veidos"
●    Pludmales volejbolistu pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ir SMScredit.lv atbalstīto sportistu vidū. Latvijas sporta attīstībā SMScredit.lv, viens no akciju sabiedrības 4finance pārstāvētajiem zīmoliem, investē kopš 2009. gada. Uzņēmuma atbalstīto sportistu vidū ir arī skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, šķēpmetējs Ainārs Kovals,  basketbola komanda "VEF Rīga", futbola komanda "FS Metta/Latvijas Universitāte" un motokrosa komanda "MX Moduls".
●    Ar uzņēmuma atbalstu tiek rīkoti arī dažāda veida turnīri un sacensības, to vidū SMScredit.lv Jūrmalas velomaratons un SMScredit.lv MTB maratons, sacensības motokrosā "Superkauss", Latvijas čempionāts BMX riteņbraukšanā un SMScredit.lv Futbola Virslīga.