BauskasDzive.lv ARHĪVS

Elvijs Mucenieks vadībā Beļģijas čempionātā

Uldis Varnevičs

2014. gada 26. marts 19:56

358
Elvijs Mucenieks vadībā Beļģijas čempionātā

Blakusvāģu ekipāža ar beļģi Janu Hendriksu un mūsu pašu sportistu kantētāju no Gailīšu pagasta Elviju Mucenieku pēc diviem posmiem izvirzījusies Beļģijas blakusvāģu motokrosa čempionāta galvgalī.

«Sezona sākās jau vairāk nekā pirms mēneša. Pirmos testus aizvadījām Vācijas trasēs, jo Beļģija nelutināja ar laika apstākļiem. Pagāja sacensības Holandē, kur nedaudz pievīla tehnika,» stāsta E. Mucenieks.

Beļģijas čempionātā jau pirmajā posmā Genkā, kas notika 16. martā, ekipāža guva dubultuzvaru. Tā liecina sidecarcross.be mājaslapas informācija. Sīvākā konkurente – beļģa Bena Adriansena un nīderlandieša Bena van den Bogārta ekipāža – pirmajā braucienā izstājās, bet otrajā kļūdījās pirmajā līkumā. To izmantoja Hendriksa/Mucenieka ekipāža, izvirzoties vadībā un saglabājot pirmo vietu līdz sacensību beigām.

Otrais posms notika 23. martā Vahtebekē. Trase bija briesmīga – dubļi un dziļas rises. Hendriksa/Mucenieka ekipāža parasti sākumā izvirzījās priekšgalā, bet Adriansens/van den Bogārts abas reizes spēja apsteigt un finišēt pirmie. Elvijs Mucenieks pēc finiša atzina, ka taupījuši tehniku un galvenais mērķis esot bijis gluži vienkārši finišēt. Grūti raksturot vietējo līdzjutēju pašaizliedzību – tie pat metās trasē, lai parādītu, kur labākā vieta izbraukšanai dziļajos dubļos. Tieši viena no šādām norādēm Benam Adriansenam palīdzēja apdzīt Elvija Mucenieka ekipāžu.

Kopvērtējumā tomēr Hendriksa/Mucenieka ekipāža ir pirmajā vietā ar 96 punktiem, otrie ir Džeisons van Dāle un Dagvins Sābe ar 76 punktiem, trešie Adriansens/van den Bogārts ar 72 punktiem.

«Pagājušā gada čempions Bens Adriansens un vicečempions Etjēns Bakss ar Kasparu Stupeli ir ātri, aizvadījuši daudz treniņu. Mēs pamazām ieskrienamies un aprodam ar jaunu tehniku. Arī mums iet aizvien labāk. Vai potenciālie līderi būs ķerami, to redzēs sezonas gaitā. Plāns startēt visos pasaules čempionāta posmos un Beļģijas čempionātā, starplaikos piedaloties arī citās sacensībās,» stāsta E. Mucenieks.

Blakusvāģu pasaules čempionāta pirmais posms notiks 12. aprīlī Nīderlandē, Osā. Paredzēti 12 posmi. Iepriekš bija plānoti 13 posmi, bet 18. maija sacīkstes Ukrainā, Čerņivcos, ir atceltas. Savukārt ekipāža Hendrikss/Mucenieks šīs nedēļas nogalē plāno piedalīties Nīderlandes čempionāta posmā.

Elvija Mucenieka un Jana Hendriksa ekipāžas dubultuzvara Beļģijas čempionāta pirmajā posmā.

Elvijam Muceniekam un Janam Hendriksam Beļģijas čempionāta otrajā posmā otrā vieta.